Ingezonden persbericht



---

persbericht

DHL OPENT DISTRIBUTIECENTRUM VOOR EPSON IN TILBURG

Tilburg, 6 september 2007 ­ Epson Europe, DHL Exel Supply Chain en ProLogis hebben vandaag op feestelijke wijze het nieuwe centraal distributiecentrum voor Epson Europe in gebruik genomen. Vanuit het logistieke centrum in Tilburg zullen dagelijks tienduizenden printers, videoprojectoren en kassasystemen hun weg vinden naar afnemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. DHL wordt verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten. De operatie biedt in drukke periodes werkgelegenheid aan zo'n 400 medewerkers. Het nieuwe warehouse, met 60 loading docks en een oppervlakte van 60.000 m2, is eigendom van ProLogis en werd onlangs verkozen tot het mooiste distributiecentrum van Nederland.

"De logistieke activiteiten van Epson Europe waren tot voor kort ondergebracht op vier verschillende locaties" zegt Denis Doyle, Operations Director bij Epson Europe. "Twee van deze locaties, op de Maasvlakte en in Hoofddorp, werden al gemanaged door DHL. De centralisatie van onze logistieke activiteiten in Tilburg zorgt voor een efficiëntere financiële afhandeling, directere toevoer en minder administratie voor onze klanten. Daarnaast verwachten we aanzienlijke besparingen te realiseren: niet alleen op het gebied van kosten, maar ook ten aanzien van het milieu. De CO2 uitstoot vermindert doordat we onze transportmiddelen efficiënter kunnen inzetten. Epson en DHL hebben de afgelopen jaren uitstekend samengewerkt. We hebben dan ook veel vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst."

"Nederland, en Tilburg in het bijzonder, is een uitstekende locatie voor European Supply Chains," aldus John Allan, CEO DHL Logistics Divisie. "We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we samen met onze partners Epson en ProLogis hier op onze high tech campus op industrieterrein Vossenberg-West ons 32ste distributiecentrum kunnen openen.

Ko Nuijten, First Vice President ProLogis Benelux: "ProLogis beheert momenteel voor DHL in Europa, Noord Amerika en Azië logistiek vastgoed met een totale oppervlakte van meer dan een miljoen vierkante meter. Bij de bouw van de nieuwe site in Tilburg is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De locatie DHL Express Benelux Phone + 31 (0)33 257 7150 E-mail: marc.visser@dhl.com Terminalweg 36 Fax + 31 (0)33 257 7850 Internet: www.dhl.com 3821 AJ Amersfoort
Netherlands

en de hoge kwaliteit van het mooiste distributiecentrum van Nederland leveren een waardevolle bijdrage

aan de logistieke keten van onze klant en aan onze portfolio. We zijn erg blij dat we onze samenwerking met dit nieuwe project hebben kunnen uitbreiden."

-einde persbericht-

Over Epson
Epson is de wereldwijde marktleider in imaging producten, zoals printers, projectoren, beeldschermen en complete kassasystemen. De bedrijfscultuur van Epson is gericht op het verleggen van de grenzen van technologie, innovatie en creativiteit om zo producten te maken van een hoge kwaliteit, functionaliteit die tevens compact zijn. Daarnaast streeft Epson er naar dat haar producten een zo klein mogelijke belasting voor de natuur en de gemeenschap vormen gedurende de gehele levensduur. Epson is met haar 87.626 werknemers operatief in 117 landen wereldwijd.

Over DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expresdiensten en logistieke diensten, gespecialiseerd in innovatieve, op maat gemaakte oplossingen vanuit één organisatie.

DHL biedt deskundigheid op het gebied van expres, lucht- en zeevracht, transport over land, contract logistiek en internationale transportdiensten. De deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een diepgaande kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk meer dan 220 landen. 285.000 gemotiveerde medewerkers leveren snelle en betrouwbare diensten die de verwachtingen van klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep genereerde in 2006 een omzet van 60 miljard euro.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten. Opgeteld bezit ProLogis meer dan 41 miljoen m² aan bedrijfsruimte in 105 verschillende regio's verspreid over Noord-Amerika, Azië en Europa.

De klanten van ProLogis zijn producenten, retailorganisaties, transportbedrijven, 3PL's en andere

ondernemingen met behoefte aan grootschalige distributiefaciliteiten. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado in de Verenigde Staten. ProLogis staat op de lijst van duizend grootste Amerikaanse bedrijven (Fortune 1000) en maakt onderdeel uit van de S&P 500.

Noot voor de redactie,