Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Neede - jongeman bekent meerdere insluipingen             |
De 20-jarige jongeman uit Neede die in de nacht van zaterdag op zondag 2 september werd aangehouden als verdacht van insluiping heeft bij de politie meerdere feiten bekend. Hij is voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen en in bewaring gesteld. Inmiddels zijn de gedupeerden door de politie op de hoogte gesteld.

De jongeman kon door de politie worden aangehouden nadat het gedrag van de jongeman een buurtbewoner was opgevallen. Hij liep omstreeks 03.50 uur onder andere rondom huizen, rommelde aan deuren en voelde aan de portieren van enkele auto's.

Tijdens het politieonderzoek bekende hij een tiental insluipingen in woningen. De feiten hebben vanaf juli tot zijn aanhouding plaatsgevonden en veelal kon hij bij de woningen naar binnen omdat de achterdeur niet was afgesloten of omdat hij de sleutel ergens "verstopt" aantrof. Voor deze onveilige gedragingen van de bewoners blijft de politie waarschuwen! Sluit uw deur altijd af en geef insluipers op geen enkele wijze de gelegenheid om bij u binnen te komen.

Bij zijn insluipingen heeft de verdachte soms kleine geldbedragen buitgemaakt. De verdachte is voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en blijft ingesloten. De politie heeft inmiddels de benadeelden in kennis gesteld.

Einde bericht
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --