Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Groenlo - Met drank op achter het stuur                   |
Een 65-jarige automobilist uit Eibergen bleek donderdag 6 september tijdens een controle op de Vredenseweg in Groenlo met drank op achter het stuur te zitten. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De politie kreeg rond 10.20 uur een melding van een oplettende weggebruiker dat een bestuurder op de Vredenseweg alcohol aan het nuttigen was. Surveillerende agenten troffen de bestuurder korte tijd later aan en lieten de man op de Klaashofweg in Eibergen stoppen. Een blaastest op straat wees inderdaad het gebruik van alcohol uit. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar resulteerde een ademanalysetest in een promillage van 0.8. Met een rijverbod en een boete kon hij later naar huis.

|     |Varsseveld - Bedrijf opnieuw doelwit dieven               |
Een bedrijf aan de Vlakkeweg in Varsseveld is opnieuw het doelwit van dieven geweest. Hierbij is een hoeveelheid koper verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het bedrijf was in de nacht van dinsdag op woensdag het doelwit van dieven geweest, waarbij ook een hoeveelheid koper verdween. Het bedrijf heeft de volgende avond of nacht opnieuw ongewenst bezoek gehad. Hierbij werd ongeveer 100 meter koper weggenomen. De politie is op zoek naar tips. Mensen die informatie over de diefstal hebben, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Doetinchem - Bedrijfsongeval                              |
Een 55-jarige man uit Duitsland is donderdag 6 september gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in een pand aan de Rivierstraat in Doetinchem. Het slachtoffer werd met onder meer inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat men bezig was twee vastgesjorde balen papier met behulp van een heftruck uit een vrachtwagen te lossen. Door nog onbekende oorzaak knapte het touw, waardoor één van de balen uit de vork van de heftruck schoof. Het slachtoffer, dat naast de vrachtwagen stond, raakte bekneld onder 280 kg papier. De man werd eerst naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht, maar werd later, in verband met onder meer inwendig letsel, alsnog naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. Inmiddels is zijn toestand stabiel. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal de zaak verder afhandelen.

Einde berichten


---


---


---

---- --