BMW Nederland


BMW Group wint opnieuw Dow Jones Sustainability Index. BMW Group onverwacht groen.

07.09.2007

München/Rijswijk. BMW Group is op het gebied van milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen binnen de automobielindustrie opnieuw de nummer één van de wereld. Tot deze conclusie komt SAM Group in het meest recente onderzoek voor de internationaal toonaangevende Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Met dit resultaat kan BMW Group haar toppositie van de afgelopen twee jaar met succes continueren en is dus voor de derde keer op rij brancheleider. BMW Group is de enige onderneming in de autobranche die sinds de start van de Index in 1999 zonder onderbreking in de Dow Jones Sustainability Index World en in de Europese Dow Jones Sustainability STOXX Index is vertegenwoordigd.

"Wij zijn verheugd dat BMW Group voor de derde keer op rij brancheleider in de Dow Jones Sustainability World Index is. Dit resultaat laat opnieuw zien, dat duurzaamheid in onze processen vast verankerd is. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn in onze overtuiging onlosmakelijk verbonden met het succes van de onderneming." aldus dr. Norbert Reithofer, voorzitter raad van bestuur BMW Group.

Met een duurzame mobiliteitsstrategie, gericht op verdere toename van de efficiency door het steeds meer elektrificeren van componenten en gebruik van waterstof voor de lange termijn, laat BMW Group de CO2 emissie van haar vloot steeds verder afnemen. Het resultaat is dat vanaf komende herfst reeds 40% van de in Europa door BMW Group nieuw verkochte voertuigen een CO2-uitstoot van 140g/km of minder heeft. In Nederland beschikt hierdoor 75% van de nieuw verkopen over een groen energielabel. Ook in de productie neemt BMW Group maatregelen ten behoeve van het milieu. Zo kon bijvoorbeeld het energieverbruik bij productie in de afgelopen 10 jaar met meer dan 26% en het waterverbruik met ruim 47% worden teruggebracht. Alleen al in de fabriek in Steyr wordt jaarlijks 30 miljoen liter water bespaard. Ook hoge sociale standaards voor de medewerkers zijn al jarenlange praktijk. Meer informatie kunt u vinden op www.bmwgroup.com/responsability.

SAM Group analyseert jaarlijks 2.500 ondernemingen op het gebied van ecologische, sociale en economische prestaties en kiest de beste 10% voor de Dow Jones Sustainability Indexes. Gelet wordt hierbij ook op branchespecifieke uitdagingen. Voor de automobielindustrie zijn dat bijvoorbeeld de klimaatverandering of de ecologische en sociale standards bij toeleveranciers. De Dow Jones Sustainability Index is als eerste wereldwijde Milieu- en Duurzaamheidsindex opgericht in 1999 en wordt sindsdien jaarlijks door SAM Group in Zürich in samenwerking met Dow Jones Indexes en STOXX Ltd. gepubliceerd.