Ingezonden persbericht


tentoonstellingsconcepten van NP3: PROMO / NULL / DISplay / NPeG / RAND
---

AGENDA september / oktober

---

PROMO

---

PROMO 08: 23 augustus t/m 30 september 2007
kunstenaar: Jenne Hoekstra
presentatie: zaterdag 15 september om 16.00 uur

Halverwege zijn werkperiode in PROMO presenteert Jenne Hoekstra op zaterdag 15 september onder de titel 'Biocontrol' nieuwe werken die tijdens zijn verblijf in PROMO zijn ontstaan. Jenne experimenteert tijdens PROMO zowel in zijn fotografische werk als in zijn lijntekeningen met de scheidslijn tussen organisch en anorganisch, tussen mens en machine.


---

NULL

---

fot_OS
kunstenaar: Hans Aarsman
tentoonstellingsperiode: 16 september tot en met 28 oktober 2007 opening: zaterdag 15 september om 16.00 uur

Vanuit de open source mentaliteit zet NP3 samen met Hans Aarsman tijdens Noorderlicht de reproduceerbaarbeid van de foto en het gratis verstrekken en gebruiken van beeldmateriaal via het internet centraal.

Gekoppeld aan fot_OS organiseert NP3 in de periode van Noorderlicht een debat waarin actuele ontwikkelingen rondom nieuwe interpretaties van het copyright op het werk van artiesten, fotografen, musici en kunstenaars centraal staan.


---

DISplay

---

Re-iconisatie: Collectie ANDY
kunstenaar: Helmut Smits
tentoonstellingsperiode: 27 juli tot en met 16 september 2007 Re-iconisatie is 24 uur per dag zichtbaar in de tentoonstellingsetalage DISplay vanaf de Sint Walburgstraat

Collectie ANDY van Helmut Smits is nog tot en met 16 september te zien in DISplay. Helmut's collectie plaatst politieke actualiteiten, commerciele brands en populaire cultuur in een schril contrast naast elkaar en geeft daarmee de geglobaliseerde cultuur een flinke draai om de oren.

Re-iconisatie: Collectie YVES
kunstenaar: Franck Bragigand
tentoonstellingsperiode: 20 oktober tot en met 16 december 2007 opening: zaterdag 19 oktober

Franck Bragigand is de kunstenaar die eind september de herfstcollectie van Re-iconisatie, Collectie YVES, verzorgt.

---

NPeG

---

tentoonstellingsperiode: doorlopend

Met het videoprogramma NPeG presenteert NP3 een non-stop geluidloos videoprogramma in de videobusstop van Rem Koolhaas aan het Emmaplein in Groningen. Bijdragen voor NPeG kunnen het hele jaar naar NP3 worden verzonden.
---

RAND

---

Damien Hirst trips over a diamond the size of his head and dies kunstenaarsduo: PIEK!
tentoonstellingsperiode: 23 augustus t/m 28 oktober 2007

Als reactie op de krantenkoppen rondom het werk van Damien Hirst en de recente tentoonstelling van NP3 waarbij zij twee werken van Hirst aankocht, maakte het kunstenaarsduo PIEK! een nieuw werk dat vanaf 23 augustus bij NP3 te zien en te koop is.

raamproject: WAR
kunstenaar: TRIK
tentoonstellingsperiode: langlopend
WAR is een langlopend raamproject van politiek cartoonist TRIK dat 24 uur per dag te zien is aan de Hofstraat.

---

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur l NP3 l Hofstraat 21 l 9712 JA l Groningen l 050-3138260 l hier@np3.nu l www.np3.nu l l cam01 l cam02 l cam 03 l
---