Ingezonden persbericht


(pic)

PERSBERICHT

Directeur en oprichter van
Euro American Investors Group
Herman Bessem overleden

DEN HAAG - Op 66-jarige leeftijd is plotseling de oprichter en Algemeen Directeur van Euro American International Herman Bessem overleden.

Herman Bessem, in 1940 geboren op Soerabaja, vervulde aanvankelijk diverse managementfuncties bij een van de grote Nederlandse banken. Vanaf 1977 richtte hij zich op de Amerikaanse en Europese vastgoedmarkten. In 1980 vormde hij Euro American International BV.

Zijn visie dat het vastgoed en het beheer ervan voortdurend aandacht vereiste, mondde in 1993 uit in de oprichting van een eigen beheerorganisatie in de Verenigde Staten, Euro American Advisors, Inc. In 1999 volgde in Duitsland Euro American Investors Group Vermittlungs-GmbH , waarmee Duitse beleggers de mogelijkheid werd geboden te participeren in Amerikaanse en Europese vastgoedprojecten.

Onder leiding van Herman Bessem zijn meer dan tachtig vastgoedprojecten geïnitieerd. Daarmee is Euro American International uitgegroeid tot een van de toonaangevende vastgoedorganisaties in ons land.

Herman Bessem werd alom gewaardeerd en gerespecteerd vanwege zijn grote kennis en ervaring op het terrein van vastgoed en vastgoedsyndicaties.

------------------

Over Euro American International BV

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa en Düsseldorf, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Ook neemt het bedrijf grondposities in. In de afgelopen 27 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld.

-----------------