Ingezonden persbericht


BURGEMEESTER ZOEKT WONING
Persbericht
10.09.2007

BURGEMEESTER ZOEKT WONING - Ideeënprijsvraag voor Rotterdamse ambtswoning

In het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture en op initiatief van BNA Kring Rijnmond startte op 7 september de ideeënprijsvraag 'Burgemeester zoekt woning' .

Rotterdam mist al jaren een officiële ambtswoning voor de burgemeester. BNA Kring Rijnmond wil met een ideeënprijsvraag de discussie op gang brengen over het fenomeen burgemeesterwoning. Wat is de maatschappelijke betekenis daarvan? En natuurlijk, hoe ziet zo'n woning eruit? De uitkomst van deze ontwerpwedstrijd wordt aangeboden aan de gemeente Rotterdam, een bijdrage voor de totstandkoming van een nieuwe ambtswoning.

De locatie voor de ambtswoning is vrij te kiezen binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam maar moet gemotiveerd worden. Immers verschillende locaties hebben verschillende betekenissen voor de stad. Een goed ontwerpidee vormt het belangrijkste beoordelingscriterium maar naast het benoemen van de locatie, maken ook duurzaam bouwen en integraal ontwerpen deel uit van de opgave.

Een deskundige jury beoordeelt de resultaten die vervolgens worden tentoongesteld. De prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling vinden plaats op vrijdag 30 november en worden verricht door burgemeester Ivo Opstelten.

Architecten, studenten en andere ontwerpers worden uitgenodigd om aan de prijsvraag deel te nemen. De uiterste inleverdatum is 26 oktober 2007. Het wedstrijdprogramma en inschrijfformulier vindt u op de website van de BNA: www.bna.nl > Regio Delta. Ook vindt u hier meer informatie over het tijdschema en de juryleden.

De prijsvraag wordt mogelijk gemaakt door:
BNA Kring Rijnmond, Rotterdam 2007 City of Architecture, gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Bouw Rotterdam.

Deze prijsvraag is opgesteld volgens het model-wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in het Kompas.