Tentoonstelling brengt (duurzame) energie letterlijk in beeld


Van 31 augustus tot en met 27 september 2007 te zien in het provinciehuis Utrecht

UTRECHT, 20070907 -- Hoe neem je energie waar? En hoe maak je energie zichtbaar? De bijzondere tentoonstelling 'Energie in Beeld' brengt energie, energiebesparing en duurzame energie in beeld. De tentoonstelling is van 31 augustus tot en met 27 september 2007 te zien in het provinciehuis Utrecht.

Coen Boonen en Arno Vlooswijk van de Polar Artist Group brengen met een infraroodcamera energie op een bijzondere manier in beeld. Zij laten zien waar warmte-energie vrijkomt. Zowel bij dieren als bij gebouwen. Dat levert kleurrijke en artistieke plaatjes op.

Daarnaast krijgt de bezoeker bij 'Energie in Beeld' een impressie van de energieprojecten waar de provincie Utrecht aan werkt. Deze projecten, die de provincie samen met andere partners uitvoert, hebben alles te maken met energiebesparing en duurzame energie. Zaken die terug komen bij Boonen en Vlooswijk.

De warmtebeelden geven niet alleen weer waar onnodig warmteverliezen optreden, maar leren ons ook hoe dieren hun warmtehuishouding reguleren. Onder andere met vet (isolatie), met nesten (aangepaste huisvesting), met beweging (effectief omgaan met energie).

Energie in Beeld: provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101 in Utrecht. Te bezichtigen tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 31 augustus tot en met 27 september 2007.