Zwartboek-editor Job ter Burg neemt plaats in jury AFX Awards


AMSTERDAM, 20070907 -- Job ter Burg, editor van onder andere Zwartboek, Van God Los, Liever Verliefd en Het Schnitzelparadijs, neemt plaats in de jury van de AFX Awards. De AFX Awards worden uitgereikt tijdens de tweede editie van het jaarlijkse festival Amsterdam Film eXperience (AFX), wat plaats vindt op 2, 3 en 4 november in en rond Het Ketelhuis te Amsterdam.

Job ter Burg
Job ter Burg (Maarn, 1972) studeerde af in de vakklas montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (1992-1996), na twee jaar Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de (Rijks)Universiteit Utrecht (1990-1992) en het gymnasium (alpha) aan het Revius Lyceum te Doorn (1984-1990).

Job begon als editor van voornamelijk televisiedocumentaires, maar zette de samenwerking met voormalig klasgenoot Martin Koolhoven voort met DUISTER LICHT (1997) en het veelbekroonde SUZY Q (1999), waarna hij zich voornamelijk op het monteren van speelfilms richtte. Hij monteerde voor oud-studiegenoot Theater-, Film- en Televisiewetenschap Pieter Kuijpers diens veelgeprezen debuutfilm VAN GOD LOS (2003), welke onder andere genomineerd werd voor Beste Montage op het Nederlands Film Festival van 2003. In 2005/2006 deed Ter Burg de montage van het prestigieuze ZWARTBOEK (2006), Paul Verhoevens eerste Nederlandse film sinds 20 jaar.

Job ter Burg is regelmatig gastdocent en gaf lezingen en masterclasses over filmmontage aan o.a. de Nederlandse Film en Televisie Academie, het Nederlands Film Festival, de Universiteit Utrecht en de Rutger Hauer Film Factory in Rotterdam.

AFX
Amsterdam Film eXperience (AFX) is een jaarlijks internationaal, multimediaal, crossover filmfestival. Een platform voor inspirerende filmmakers die met hun creaties de grenzen van film opzoeken en brutaal overschrijden. Films, workshops, interactieve documentaires, videokunst, phoneflix, demonstraties, muziek en nog veel meer.

AFX werd voor het eerst georganiseerd in 2006. En met succes. Met slechts internetpromotie kwamen meer dan 400 inzendingen van over de hele wereld binnen. Een selectie daarvan werd vertoond tijdens de eerste editie van AFX. Aan de beste films werden de AFX Awards uitgereikt. Winnaars waren `Kapitaal' van Thom Snels (NL), `Metalosis Maligna' van Floris Kaayk (NL), `Spin' van Jamin Winans (USA) en `Tyger' van Guilherme Marcondes (BRA). In 2006 zaten onder andere Erwin Olaf, Tara Elders, Michiel Huisman en Emile Fallaux in de jury.

AFX 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door: Avid Technology, ThuiskopieFonds, Alalena Mediaprodukties en Edit Point





Amsterdam Film eXperience