Ingezonden persbericht


Lamsbout en waddenoesters op 4e editie Texel Culinair

Bijna vier maanden voor aanvang van Texel Culinair, een heel weekend proeven op sien Tessels, zijn de beschikbare plaatsen al vol. 26 Restaurants, cafés en ambachtelijke bedrijven hebben inmiddels een stand gereserveerd en hun gerechtjes ingediend. Verder is er vraag vanuit het land naar informatie over deze unieke Texelse proeverij. Daarmee lijkt de vierde editie van Texel Culinair, vrijdag 7 tot en met zondag 9 september 2007, nu al een succes te worden.

Het eetfestijn op straat in badplaats De Koog, waarbij bezoekers bij de verschillende stands kunnen genieten van culinaire hoogstandjes en originele gerechtjes, heeft inmiddels flink naam gemaakt. De unieke opzet, in combinatie met de gemoedelijke Texelse sfeer en intrigerende gerechten blijkt een groot publiek aan te spreken. Ook dit jaar zullen de smaakpapillen van lekkerbekken en fijnproevers aangenaam worden verrast. Texelse producten voeren wederom de boventoon in de speciaal voor de proeverij samengestelde gerechten. Natuurlijk ontbreekt het echt Texels lam niet, dat in uiteenlopende culinaire creaties wordt aangeboden en kunnen verse Waddenzeegarnalen worden geproefd. Een oesterman zal op ludieke wijze bezoekers verleiden oesters te proeven.

Tussen de hapjes en drankjes door wordt vermaak op straat geboden door mimespelers, straatartiesten en muziek.

De openingsact op vrijdagmiddag blijft nog even geheim, maar wordt volgens de organisatie een echte publiekstrekker.

Net als bij voorgaande edities betalen de bezoekers hun hapjes en drankjes met Kôgertjes. Deze muntjes zijn voor ¤1,30 per stuk verkrijgbaar aan de vaste en mobiele kassa's in de straat. Verder kunnen voor ¤30,- pakketten worden aangeekocht met tien Kôgertjes, infomateriaal, een poloshirt en een voucher voor een welkomstdrankje in de VIP-room. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal vaste sponsors, maar nieuwe sponsors zijn zeer welkom.

Noot voor de redactie en