Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 24 juli 2007

Junior Kamer Maastricht golft voor het goede doel

- Business meeting and networking op Brunssummerheide -

Op vrijdag 7 september 2007 vindt op Golfbaan Brunssummerheide het 2e JCI Maastricht Netwerk Golfevent plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Junior Kamer Maastricht en biedt bedrijven een uitstekende mogelijkheid elkaar te ontmoeten in een sportieve ambiance. De opbrengst is deels bestemd voor de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Het JCI Maastricht Netwerk Golfevent is een jaarlijks terugkerend initiatief van Junior Kamer Maastricht, georganiseerd door de Stichting Evenementen JK Maastricht.

Ervaring niet nodig
Zowel ervaren als minder ervaren golfers kunnen deelnemen aan het golfevent. Voor bezitters van een Golf Vaardigheid Bewijs (GVB) vindt er een wedstrijd over 18 holes plaats. Wie niet over een GVB beschikt, kan deelnemen aan de golfclinic. Deze niet GVB-ers spelen na een introductie eveneens een wedstrijd, maar dan over 9 holes. Voor de winnaars van de diverse wedstrijdonderdelen - er wordt tevens gestreden om de 'longest drive' en de 'neary' - zijn mooie prijzen beschikbaar.

Inschrijven
Aan de 18 holes wedstrijd kunnen maximaal 108 GVB-bezitters deelnemen, aan de clinic maximaal 40 personen. Inschrijven kan individueel of als team vóór vrijdag 25 augustus a.s. via www.jkmaastricht.nl. Op deze website is een inschrijfformulier en tevens meer informatie te vinden. Prijs voor deelname is 120 euro per persoon inclusief lunch en diner en afsluitende netwerkborrel.

Goede doel
Nederland kent een achttal academische ziekenhuizen met een apart kinderziekenhuis of kinderafdeling. De medewerkers van de kinderziekenhuizen geven de best mogelijke zorg aan de jonge patiënten. De afdeling Kindergeneeskunde van het Academisch Ziekenhuis Maastricht wil een virtuele ontmoetingsplaats creëren om het verblijf van kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, een beetje 'thuis' in het ziekenhuis. Hiervoor zijn de aanleg van een degelijke infrastructuur, het bouwen van een website en de aanschaf van een aantal laptops noodzakelijk. Met dit project zal het sociaal isolement worden doorbroken en kunnen patiëntjes met een laptop vanuit hun bed communiceren met familie, vriendjes en klasgenootjes, hun eigen website creëren, spelletjes spelen, een weblog bijhouden en zelfs films kijken. Naast plezier en afleiding wordt de laptop ook gebruikt ter ondersteuning van het onderwijs aan zieke kinderen. De kinderen kunnen op de laptop zelfs informatie vinden over hun ziekte en behandeling. Veel langdurig zieke kinderen zullen u dankbaar zijn. De wereld wordt voor hen hierdoor groter dan de kinderafdeling, zodat deze (tijdelijke) plek levendiger wordt, en hierdoor een dag niet meer zo lang duurt.

Sponsormogelijkheden
Voor firma's die geïnteresseerd zijn in sponsoring van dit initiatief zijn er legio mogelijkheden. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Guillaume Meens (06-21855119 of g.meens@taminiau.com.

Wat is Junior Kamer?
Junior Kamer (internationaal beter bekend als JCI, Junior Chamber International) is een wereldwijde federatie voor jonge managers en ondernemers tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke netwerken. Op deze manier streeft de federatie naar betere leiders die een betere samenleving mogelijk maken. JCI neemt wereldwijd deel aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Junior Kamer heeft GEEN politieke of religieuze achtergrond. In Nederland zijn er 97 kamers met in totaal circa 2.300 leden. JCI is in ruim 130 landen vertegenwoordigd met ongeveer 200.000 leden. Bekende oud-leden zijn onder meer Richard Nixon, Bill Clinton, Kofi Annan en Jacques Chirac. Dichter bij huis onder andere Freddie Heineken en Johan Fentener van Vlissingen.

EINDE PERSBERICHT


Ingezonden persbericht