Ingezonden persbericht


Persbericht 07 - 23

Vaartocht langs Dordrecht en door de Biesbosch met de Halve Maen 7 en 21 september 2007

Dordrecht, 24 augustus 2007

De Drechtstedentocht is een vaartocht met fluisterboot de 'Halve Maen' over de Merwede en de Oude Maas langs oevers en havens van historisch Dordrecht en via het Wantij door de Biesbosch. Tijdens de vaartocht vertelt de schipper allerlei wetenswaardigheden over Dordrecht en de Drechtsteden Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht, die ook aan de Merwede en de Oude Maas liggen.

De Halve Maen is de grootste rondvaartboot op zonne-energie van Europa. Het schip heeft meer dan 60 m2 zonnepanelen. De Halve Maen vaart fluisterstil door de Biesbosch. Op de rivier kan het schip indien nodig overschakelen op diesel, om meer power te creëren.

Opstapplaats voor de Drechtstedentocht is de Riedijkshaven in Dordrecht, vlakbij de Merwekade, waar de waterbus naar Sliedrecht en Papendrecht aanlegt. De afvaart is om 14.30 uur en de boot meert weer af aan de Riedijkshaven om 17.00 uur. Een kaartje voor de Drechtstedentocht kost voor volwassenen E 14,50. 65-plussers en kinderen tot en met 12 jaar betalen E 11,50. U betaalt aan boord. Het is wel verstandig om zich van te voren op te geven. Dit kan bij Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht, tel. 078 630 53 53, e-mail info@biesbosch.org.