Ingezonden persbericht


Persbericht

Theater de Uitstek

28 augustus 2007

Opus One
Musical to the Max

Vrijdag 7, Zaterdag 8 september 2007 om 20.15 uur

zondag 9 september 2007 om 15.00 uur

¤ 17,50 / ¤ 16,-

Muziektheater
Try-Out

Opus One doet try-out Musical to the Max in Theater de Uitstek

Vanaf september 2007 zullen bekende musicalartiesten als Joke de Kruijf, Brigitte Nijman, Maaike Widdershoven, Tony Neef en Frans Schraven alle grote hits uit zowel de bekende als minder bekende musicals vertolken in het unieke theaterconcert Musical to the Max van Opus One. Voordat de officiële tour van deze voorstelling van start gaat, zal er een try-out plaatsvinden in Theater de Uitstek in Zwijndrecht. Een try-out is het bijzondere moment waarbij voor zowel de cast, het orkest, de techniek en de creatives alles nieuw en spannend is en waarbij mede het publiek bepaald of iets werkt of niet. Het kan dus gebeuren dat je naar de try-out gaat en daar een aantal nummers ziet die uiteindelijk de show niet zullen halen omdat ze blijkbaar niet goed in het programma passen.

Een overzicht van de geschiedenis van de musical. De allermooiste, de allerleukste, de meest ontroerende en de meest swingende solo's, duetten en ensemble-stukken die de wereld van de musical kent. Een muzikaal feest van herkenning waaraan verschillende Nederlandse musicalsterren meewerken.

Een muzikaal programma als Musical to the Max vraagt om een uitgelezen muzikale begeleiding en die is gevonden in het orkest van Edwin Schimscheimer, die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt als muzikaal leider van vele theaterproducties en al sinds jaren de vaste begeleider is van Willeke Alberti. Zijn orkest begeleidt het theaterconcert waarin via korte en luchtige tekstfragmenten de verschillende musicalblokken worden geïntroduceerd.

Musical to the Max van Opus One wordt gesneden naar het tempo van nu. Het programma beoogd geen statische opsomming van musicalliedjes, maar een doortimmerd, energiek en dynamisch geheel met een goede afwisseling van ballads en up-tempo nummers. Het theaterconcert zal de sfeer ademen van jeugdig elan dat met respect de rijke traditie van de musical behandelt. Speciale actie
Kaarten voor de try-outs van ; Musical to the Max' in Zwijndrecht kosten nu slechts 10,00 euro per stuk! Daarvoor moet je wel het speciale codewoord weten. Deze vind je op www.musicalfan.net

Meer informatie bij Theater de Uitstek, Valesca Mulder, tel: 078-6194508 of uitstek@gmail.com

Theater de Uitstek

Norderstedtplein 10

3332 GK Zwijndrecht

078 - 619 43 33

www.uitstek.nl