Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 5 september 2007

AZ Vrouwen op laatste kaasmarkt

Op vrijdag 7 september wordt het kaasmarktseizoen in Alkmaar afgesloten met een bezoek aan de markt van de voetbalselectie van de AZ Vrouwen.

Op 29 augustus jl. ging de nieuwe voetbalcompetitie voor vrouwenteams van start. Aan deze eredivisie voor vrouwen nemen zes teams deel, waaronder dat van AZ uit Alkmaar. De AZ Vrouwen zijn de competitie goed gestart. Het team won de eerste wedstrijd uit tegen FC Utrecht met 0-2. Donderdag 6 september spelen de AZ Vrouwen hun eerste thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt het team samen met de technische staf ontvangen door het college van burgemeester en wethouders in het stadhuis van Alkmaar. Na het luiden van de kaasbel om 10.00 uur worden de vrouwen op de markt toegezongen door het kaasdragersgilde met een speciaal Alkmaars strijdlied.

Na een rondleiding over de markt en door het waaggebouw maken de dames een rondvaart door de Alkmaarse grachten. De ontvangst eindigt met een lunch in het stadhuis.

Vrijdag is het de 23e en tevens laatste kaasmarkt van het seizoen. De kaasmarkt kreeg daarin veel aandacht van de (internationale) media en mocht ook diverse bijzondere gasten verwelkomen. Het totaal aantal toeristische bezoekers aan de markt beweegt zich dit jaar volgens de tellingen op het niveau van de jaren 2004 en 2005 (ca. 91.000) en blijft wat achter bij het aantal in 2006 dat op 97.000 lag.

Voor informatie over de kaasmarkt: Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009


-----------------------


---- --