Ingezonden persbericht


De Wereld van Witte de With opent morgen

Persbericht 6 september

Morgen begint het festival De Wereld van Witte de With. Tot en met zondag 9 september 18.00 uur zijn de Witte de Withstraat en het Museumpark in Rotterdam gevuld met film, theater, dans, literatuur, muziek, debat, mode, design en met name actuele beeldende kunst.

Programma
Het festivalprogramma bestaat uit maar liefst vijfenzestig projecten van alle denkbare kunstvormen. Naast de beeldende kunstinstallaties in de straat, zijn er twee dansvoorstellingen en vier theatervoorstellingen speciaal voor het festival gemaakt. Zo'n veertig modeontwerpers presenteren hun collectie in Modetent#02. Het festival wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en heeft als thema 'Helden'. Kunst in de straat
Overal in de straat duiken kunstwerken op. Afgelopen week werd het project No More Heroes Anymore van Studio VollaersZwart langzaam zichtbaar in de Witte de Withstraat. Beroemde citaten van helden uit film, politiek, sport en muziek prijken op de gevels in gouden letters.

Helden-make-over
Altijd al een Elvis vetkuif willen hebben? Of een Marilyn Monroe coupe? De Spaanse kappers van Sienta la Cabeza geven gratis helden-make-overs. Jezelf als Held laten potretteren als held kan bij Bliss. Red de dames uit de denkbeeldige brand of de klauwen van KingKong en imponeer vrienden en familie met deze heldendaad.

Ontwerphelden
In de tentoonstelling Dutch Design Port, Tien Designtoppers uit Rotterdam staan Rotterdamse ontwerpers centraal. Designers als Joep van Lieshout, Joris Laarman en Bert-Jan Pot hebben hun sporen al wereldwijd verdiend. In TENT. is hun werk vanaf dit weekend t/m 28 oktober te zien.

www.festivalwww.nl
Festival De Wereld van Witte de With maakt deel uit van September in Rotterdam. Een maand lang (inter)nationale tentoonstellingen, concerten, evenementen, dans- en theatervoorstellingen die de culturele rijkdom van de stad tonen en feestelijk het nieuwe culturele seizoen openen. Kijk voor het volledige programma op www.festivalwww.nl

Noot aan de redactie: voor meer persinformatie, beeldmateriaal en interviewafspraken neemt u contact op met Anne Wijnen, persvoorlichter Festival De Wereld van Witte de With, 010-4332511, 06-19350376 (uitsluitend van 7 t/m 9 september), pers@festivalwww.nl.