TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 06-09-2007

Televisie
PAVAROTTI, EENZAME HOOGTE
Uitzending vrijdag 7 september
Nederland 1 - 22.00 uur

TROS BRENGT HOMMAGE AAN PAVAROTTI

Morgenavond zendt de TROS, in verband met het overlijden van Luciano Pavarotti, als eerbetoon een documentaire over deze grootheid uit. Pavarotti is meer dan 's werelds bekendste operazanger. Hij is een internationaal fenomeen, een merknaam voor opera, bekend op ieder continent.

Met zijn plan om eind 2005 te stoppen met optreden, gaf Pavarotti in 2003 een televisie-crew uitgebreid de mogelijkheid een kijkje te nemen in zijn privéleven, zijn vele reizen en optredens. De documentaire volgt hem gedurende 2003 tijdens zijn optredens voor enthousiast publiek in Italië, Duitsland, Mexico, Engeland, Rusland en de Verenigde Staten. Hij wordt achter de schermen gevolgd tijdens zijn afscheidsvoorstelling van Tosca in The Met in New York en tijdens zijn reünie met de Drie Tenoren in Bath. Samen met José Carreras en Plácido Domingo vormde Pavarotti de meest succesvolste groep van klassieke zangers ooit.

Verschillende bewonderaars van Pavarotti komen aan het woord, onder wie Bono, Michael Caine, Dustin Hofman en Lionel Richie. Er is exclusief beeldmateriaal van de doop van zijn baby en beelden van de enige ploeg die aanwezig mocht zijn tijdens zijn huwelijk.

De film is een ongeëvenaard portret van een groot tenor die wereldwijd de ambassadeur was voor opera.

In verband met deze extra ingelaste documentaire vervalt de geplande uitzending van Flikken.




TROS