Gemeente Wijk bij Duurstede

Kleurrijke expositie in het gemeentehuis

Van vrijdag 7 september tot en met vrijdag 5 oktober kunt u genieten van een kleurrijke expositie in de hal van de gemeentehuis. De tentoonstelling bestaat uit keramiek en schilderijen.

Keramiek van Meike Spruitenburg
Meike is meer dan 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Momenteel werkt ze als leerkracht handvaardigheid met specialisatie keramiek in het Voortgezet Speciaal Onderwijs in Amersfoort. In 1998 kwam ze voor het eerst in aanraking met keramiek. Daarna heeft het haar niet meer losgelaten. Zo'n 6 jaar geleden heeft Meike het vak Keramiek op haar school geïntroduceerd en kon ze voortaan haar enthousiasme ook op haar leerlingen overdragen. Meike werkt zowel met verschillende soorten klei als met gegoten serviesgoed.
Haar voorkeur gaat uit naar het decoreren "omdat je op een vrij simpele manier iets persoonlijks kan maken; je voegt als het ware je eigen `handschrift' toe". Ook werkt ze in opdracht. Denk daarbij aan een bruiloftservies of een ander persoonlijk kado. Omdat het lesgeven in haar bloed zit, is ze ook workshops `keramiek decoratie' gaan geven. Kijk voor meer informatie op haar site:
www.keramiek-decoratie.nl .

Schilderijen van Monique Bouter
Monique is begonnen met schilderen in 2003 als cursiste van het Wijks Atelier, alwaar ze nu ook vrijwilligerswerk doet. Twee uitspraken van haar toenmalige schilderleraar zijn haar goed bijgebleven: "Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om te kunnen schilderen." en "Een citroen hoeft niet geel te zijn!". Met name deze laatste uitspraak inspireert haar nog steeds: In de kunst mag dus alles! Haar hobby begint inmiddels meer op en passie te lijken dus in haar vrije tijd is ze vaak achter haar ezel te vinden. Een leuke aanvulling op haar kantoorbaan overdag. Ook op kantoor kan ze haar `schilders ei' kwijt in de kunstcommissie. Haar passie voor kunst brengt Monique op die manier graag over op haar collega's. En een kantoor fleurt op met mooie kunst!"
Monique schildert met Acryl. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van bloemen en dieren met veelal een `effen', gelaagde kleur op de achtergrond om de aandacht bij het onderwerp te houden. Kijk ook op haar site: http://mbouter.exto.nl .

Het felle en vrolijke kleurgebruik vormt de gemene deler in het werk van Meike en Monique. Dit was één van de redenen waardoor het idee ontstond voor deze gezamenlijke expositie.
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent tijdens openingstijden van harte welkom om een kijkje te komen nemen. U kunt de expositie bewonderen tot vrijdag 5 oktober.