AutoRai

Repsol Mitsubishi Ralliart wint opnieuw negendaagse Por Las Pampas Rally

(9/7/2007)
Met een afgetekende overwinning voor Luc Alphand en Gilles Picard behaalde het duo de derde overwinning van het jaar voor Mitsubishi in de FIA Cross Country World Cup. Het evenement finishte na negen zware, letterlijk en figuurlijk adembenende dagen in Iquique, Chili.

De rally ging van start in het Argentijns wintersportoord San Carlos de Bariloche en stuurde de deelnemers door het Andes-gebergte richting de Chileense kust, om te eindigen in het hart van de Atacama-woestijn, de droogste plek op aarde. Het was ruim 4000 kilometer van Patagonia tot bijna aan de grens met Peru, waarvan 2315 kilometer âSpecial Stagesâ. Een traject dat garant staat voor het meest spectaculaire landschappelijk schoon dat op deze planeet te vinden is. En soms waanden de deelnemers zich zelfs op een andere planeet. Zo was de afsluitende afdaling van een duizend meter hoge duintop richting de finish volgens Luc Alphand een passend slot van âPor Las Pampasâ.

De champagne smaakte hem in die setting beter dan ooit. Vooral ook omdat het zo lang en zwaar was. Alphand: âDit is een rally die je niet mag onderschatten. De omstandigheden lopen enorm uiteen, je rijdt over besneeuwde bergpassen en door dorre woestijnen. Bovendien is de navigatie lastig. Desondanks maakte Gilles van start tot finish niet het kleinste foutje. De auto was perfect handelbaar en ook erg comfortabel, wat belangrijk is tijdens zoân lange rally. Op het allerlaatste moment haperde de motor even, waardoor het toch nog even spannend dreigde te worden.â

Uiteraard is een evenement als dit de perfecte opmaat voor het nieuwe seizoen en de laatste World Cup rally van dit jaar, de UAE Desert Challenge (27 oktober â 2 november).