Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 07-09-2007

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Voorstraat een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 15.00 en 16.15 uur werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, het niet hebben of kunnen tonen van het rijbewijs en het op een verkeerde manier vervoeren van een kind in de auto.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Op de Huis te Vleutenbaan vond donderdagmorgen een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 23-jarige automobilist uit Bussum reed omstreeks 07.45 uur over Huis te Vleutenbaan. De man had zijn auto niet onder controle omdat hij vermoedelijk te hard reed. Hierdoor raakte zijn auto in de slip en kwam dwars op de rijbaan terecht. Een 28-jarige bestuurder uit Vleuten die uit tegenovergestelde richting kwam - probeerde een botsing te voorkomen door uit te wijken en weg te sturen.

Hierbij kwam hij met zijn auto op het fietspad terecht waar net een 38-jarige vrouw op haar fiets reed. De vrouw kwam ten val en werd met nek, arm -en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Lepelenburg heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 19.45 uur zagen agenten tijdens de surveillance een auto over de Oudegracht rijden. De bestuurder reed hard en raakte een aantal maal de buiten spiegels van geparkeerde autos. Op het Lepelenburg kreeg de 62-jarige bestuurder uit Zeist een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 240 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur werd hij weer naar huis gestuurd.

Diefstal voorkomen, verdachte aangehouden

UTRECHT Bij een winkel de Oudegracht heeft de politie een meisje aangehouden voor het proberen te stelen van een portemonnee.

Een medewerkster van een winkel aan de Oudegracht zag omstreeks 16.45 uur dat een meisje zich verdacht gedroeg. De medewerkster zag dat het meisje probeerde een portemonnee van een klant te stelen. Het 16-jarige meisje werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Gansstraat heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 13.30 en 14.00 uur werden 70 voertuigen gecontroleerd. Geen van de automobilisten reed te hard.