Politie Haaglanden

Persberichten 7 september

Haaglanden, 07-09-2007

Oproep getuigen: overval duikwinkel Scheveningen Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een overval die donderdagmiddag 6 september omstreeks 13.00 uur heeft plaatsgevonden aan de Juriaan Kokstraat. De 23-jarige winkelmedewerker werd hierbij vastgemaakt aan een van de radiatoren. Heeft u bij of in de omgeving van de duikwinkel een in het donker geklede man, met een of meerdere tassen zien lopen of rijden? Of heeft u iets anders verdachts gezien? U kunt contact opnemen met de recherche van Bureau Scheveningen, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kan dat via M, 0800-7000.

Deurwaarder vindt schietpen
Den Haag De politie kreeg donderdag rond het middaguur een telefoontje van een geschrokken deurwaarder. De man had in een woning aan de Gramsbergenlaan die hij wegens een huurachterstand van de bewoner aan het ontruimen was een schietpen met bijbehorende munitie aangetroffen. De politie ging direct naar de woning. Toen zich even later ook de 46-jarige bewoner bij het pand meldde, kon hij worden aangehouden. De man bekende het bezit van de schietpen en de munitie, maar verklaarde niet te weten waarvoor een en ander diende.

Tramcontroleur gewond door passagier
Den Haag Een 43-jarige tramcontroleur is donderdag 6 september rond 22.30 uur gewond geraakt toen ze omver geduwd werd door een passagier. Deze passagier, een 39-jarige Rotterdamse vrouw, had geen geldig trambewijs. Toen ze hierover werd aangesproken, werd de Rotterdamse boos en wilde ze weglopen. Hierbij duwde ze de tramcontroleur omver. De controleur is met knieletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Rotterdamse vrouw is aangehouden.

Blauwe verlichting kost 75 euro
Den Haag Surveillerende agenten hebben donderdag 6 september een Bulgaarse automobilist bekeurd omdat deze blauw gekleurde verlichting op zijn auto had. De man reed op de Herman Costerstraat toen hij door de agenten werd staande gehouden. Omdat de bestuurder niet in Nederland woont, moest hij zijn bekeuring van 75 euro direct aan het politiebureau betalen.

Aanrijding motorrijder en fietser
Den Haag Een 59-jarige motorrijder uit Den Haag, kwam donderdag 6 september op de Schenkkade in aanrijding met een 25-jarige fietser, eveneens uit Den Haag. Terwijl de fietser vanaf het Rijswijkseplein in de richting van de Prinses Beatrixlaan de Schenkkade overstak, werd zijn voorwiel geraakt door de motor die gelijktijdig op de kruising aankwam. Beide bestuurders kwamen ten val, waarbij de motorrijder meerdere gebroken ribben opliep. De fietser vermoedt, omdat hij naar eigen zeggen niet op de verkeerslichten heeft gelet, dat hij door rood is gereden.

Mishandeling bij bushalte
Den Haag Een 18-jarige jongen uit Den Haag, is donderdag 6 september bij de bushalte ter hoogte van de Ruychrocklaan mishandeld door een even oude plaatsgenoot. Terwijl het slachtoffer op de bus stond te wachten, fietste de Hagenaar langs, stopte en begon het slachtoffer te slaan. Vervolgens bedreigde hij hem met een baksteen. Omdat het slachtoffer de naam van de Hagenaar wist en een goed signalement kon geven, werd deze vrij snel aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

37 hardrijders over Rijksstraatweg
Wassenaar De politie heeft 37 processen-verbaal uitgeschreven tijdens een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg op donderdag 6 september. De hoogst gemeten snelheid was 84 km per uur, waar 50 km maximaal is toegestaan. In totaal zijn 169 passerende voertuigen gecontroleerd.

Aanrijding door wisselen rijstrook
Leidschendam - Een 30-jarige vrouw heeft donderdag 6 september omstreeks 09.05 uur door een verkeerde inschatting bij het wisselen van rijstrook op de Noordelijke Randweg een aanrijding veroorzaakt, waarbij uiteindelijk vier personenautos betrokken raakten. De vrouw botste met de voorzijde van haar auto tegen een andere auto die op de naastliggende rijstrook reed, waardoor deze weer tegen een derde auto aanbotste en deze op een vierde. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Een 30-jarige man, bestuurder van een van de betrokken voertuigen, is ook naar het ziekenhuis vervoerd. De andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Vrouw valt met fiets
Maasland Een 62-jarige vrouw schrok donderdag 6 september toen omstreeks 16.00 uur een klein meisje plotseling het fietspad langs de Riemtale overstak richting de woonwijk. De vrouw week uit en kwam met haar fiets tegen een betonnen hoekrand, waardoor zij viel. De vrouw is met onbekend beenletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het 7-jarig meisje hield wat schaafwondjes over aan het ongeluk.

Vrouw botst tegen scootmobiel
Maasdijk Een 20-jarige vrouw botste donderdag 6 september omstreeks 14.50 uur op de Prinses Wilhelminastraat met haar fiets tegen een scootmobiel. De vrouw zag door de struiken in de bocht ter hoogte van de Ernst Casimirlaan de scootmobiel te laat en kon deze niet meer ontwijken. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw in de scootmobiel kwam met de schrik vrij.

Macht over het stuur kwijt
Monster Een 57-jarige vrouw uit Belgie verloor donderdag 6 september omstreeks 15.15 uur op de Haagweg de macht over het stuur toen zij achterom keek. Zij begon te slingeren en viel. De vrouw is met schaafwonden in het gezicht en een pijnlijke arm vervoerd naar het ziekenhuis.

Elfhonderd bestuurders beboet
Wateringen Tijdens een snelheidscontrole op de Poeldijkseweg hebben 1101 automobilisten zich donderdag 6 september tussen 18.00 uur en 23.00 uur niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km per uur. De bestuurders kunnen binnenkort een proces-verbaal thuis verwachten. In totaal is van 1999 passerende voertuigen met de radar de snelheid gecontroleerd.

Man wil niet gecontroleerd worden
Delft Politieagenten wilden vrijdagochtend 7 september om 03.30 uur een automobilist controleren die daar anders over dacht. De agenten zagen de man in een personenauto in de Phoenixstraat rijden. Toen de agenten hem een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Op de Westvest reed de automobilist tegen het verkeer in en hij negeerde verschillende keren het rode verkeerslicht. Met hoge snelheid ging het vervolgens via de Phoenixstraat, Wateringsevest, Vrijebanselaan naar de Delfweg. Hier reed de automobilist tussen twee palen door het fietspad op om vervolgens door te rijden richting Hoornbrug. Nadat de agenten via een omweg op dezelfde route kwamen, troffen zij de auto achtergelaten aan. De automobilist was te voet verder gegaan. Hij werd korte tijd later op de Rotterdamseweg in Rijkswijk aangehouden. Bij de verdachte werd heroïne aangetroffen en het contactslot van de auto waarin hij reed was doorverbonden.

Fietser contra bromscooter
Delft Een 19-jarige bromscooterbestuurder uit Delft is donderdagavond 6 september gewond geraakt, toen hij op het Hugo de Grootplein tegen een fietser aanreed. De bromfietser reed omstreeks 19.35 uur met volle snelheid het plein op. Op dat moment fietste daar een 23-jarige Hagenaar tegen het verkeer in. De bromfietser kon de fietser niet ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De Delftenaar is naar het Reinier de Graaf Ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij zijn hand had gebroken en zijn middenvoetsbeentje had gekneusd.

Zonder rijbewijs
Pijacker Doordat hij met 80 km per uur op de Nootdorpseweg reed, trok een 24-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn op donderdagmiddag 6 september de aandacht van surveillerende agenten. Toen de agenten hem aanspraken, bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal.

Bestuurder onwel, auto over de kop
Zoetermeer Een 51-jarige automobilist uit Zoetermeer werd donderdagochtend 6 september onwel en raakte daardoor in een bocht op de Van Aalstlaan de macht over het stuur kwijt en sloeg twee maal met zijn auto over de kop. De auto kwam tot stilstand op de andere weghelft. De bestuurder werd met behulp van de brandweer uit de auto gehaald. Hij werd vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. Na onderzoek en behandeling ging het weer beter met het slachtoffer.

34% rijdt te snel
Zoetermeer Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners controleerde de politie donderdag 6 september tussen 08.20 en 10.20 uur de snelheid op de Willem Dreeslaan. In totaal controleerde de politie 600 voertuigen, waarvan er 182 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis.