Gemeente Onderbanken


Kunstwerken met vrouwelijke flair op werkkamer burgemeester Clermonts


Sinds afgelopen voorjaar sieren Onderbankense kunstwerken de werkkamer van burgemeester Clermonts van Onderbanken. Momenteel zijn de kunstwerken van de Bingelraadse kunstenaar Guido Ancion te bewonderen.

De beelden en schilderijen van Guido Ancion zijn allen uniek in hun soort, maar hebben wel één gemeenschappelijke noemer: de mens. Vaak gebruik ik de mens als symbool voor een dieper liggende boodschap, vertelt Guido, ik neem de kijker mee op een boeiende zoektocht naar datgene wat op het eerste gezicht niet zichtbaar is. Op deze manier probeer ik ook menselijke emoties uit te beelden.

Voor de expositie op de burgemeesterskamer liet de Bingelraadse kunstenaar zich inspireren door de burgemeester zelf: Wie goed naar de beelden en schilderijen kijkt, zal niet alleen zien dat hier de mens centraal staat, maar met name de vrouw. Deze link met onze vrouwelijke burgemeester vind ik persoonlijk heel leuk, aldus Guido. De passie voor het kunstvak deelt Guido graag met andere kunstliefhebbers. Samen met Joyce Oyen geeft hij wekelijks cursussen en workshops waarin cursisten technieken als keramisch handvormen, beelden maken en draaien op de pottenbakkerschijf leren. Iedere derde zondag van de maand houdt Guido Ancion OPEN POORT. Geïnteresseerden kunnen dan een kijkje nemen in de beeldentuin, de ateliers en de galerie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.oyenancion.nl.