Gemeente Leeuwarden

Uitbreiding Centraal Justitieel Incasso Bureau

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-09-2007) Het college van b. en w. heeft ingestemd met de plannen voor uitbreiding van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) aan de Tesselschadestraat. Het CJIB denkt hierbij aan de bouw van een nieuw kantoor tegenover het hoofdkantoor Marnixstate aan de Tesselschadestraat.
De nieuwbouw zal gefaseerd worden uitgevoerd. De 1e fase, ruim 9.500 m2 bvo, wordt op het westelijke deel van het perceel gerealiseerd. De 2e fase bedraagt 7.500 m2 danwel 3.300 m2 bvo, e.e.a. is afhankelijk van de mogelijkheid tot aankoop en sloop van het bestaande kantoor van Ernst & Young.

Ten behoeve van deze planontwikkeling worden randvoorwaarden vastgesteld. Hiermee ontstaat voor de omwonenden en belanghebbenden op voorhand een goed inzicht op welke wijze de locatie zal worden ingevuld. Tegelijkertijd bieden de randvoorwaarden aan de CJIB voldoende speelruimte voor het nader uitwerken van de plannen.

In stedenbouwkundig opzicht wordt aansluiting gezocht bij de bouwhoogtes in de directe omgeving. Verder wordt op de kavel een openbare groenzone aangelegd. Het parkeren wordt opgelost door de bouw van een parkeergarage.

De randvoorwaarden worden door het college vastgesteld en ter informatie voorgelegd aan de gemeenteraad. Desgewenst kunnen de randvoorwaarden door de raad worden geagendeerd. Deze randvoorwaarden kunnen in de raad gelijktijdig worden behandeld met het ontwikkelingskader voor deze zone in het kader van Gebiedsmanagement.