Gemeente Dordrecht


College komt sporters tegemoet met lagere parkeertarieven

7-9-2007

parkeren Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 september besloten tot aangepaste parkeertarieven voor het Gezondheidspark, om zo sporters en vrijwilligers tegemoet te komen totdat de oplevering van de nieuwe Sportboulevard een feit is.

Tegemoetkoming
Vanaf 1 oktober wordt op alle parkeerplaatsen rondom het Albert Schweitzer ziekenhuis en de sportvoorzieningen voortaan betaald geparkeerd. Door onderscheid te maken in tarieven en tijden komt de gemeente tegemoet aan het verzoek van de Sportraad en sportverenigingen om verenigingssporters en vrijwilligers in de avonduren en weekenden zoveel mogelijk te ontzien. Op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bedraagt het tarief één euro per uur. Daarbuiten, op werkdagen na 17.00 uur en in het weekend, geldt een tarief van één euro per bezoek.

De gemeente heeft onder andere besloten tot deze tijdelijke tegemoetkoming, omdat er tot de oplevering van de nieuwe Sportboulevard betaald geparkeerd moet worden voor een bezoek aan voorzieningen die nog in aanbouw zijn.

Oplevering nieuwe voorzieningen
De oplevering van de geheel nieuwe Sportboulevard is voorzien voor 2010. De totstandkoming van het Gezondheidspark, dat naast de Sportboulevard onder andere voorziet in een uitbreiding van het ziekenhuis en de bouw van aanvullende parkeer- en winkelvoorzieningen, zal naar verwachting nog tot 2015 in beslag nemen. Kijk voor meer informatie ook eens op www.gezondheidsparkdordrecht.nl.