Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkumer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 7-9-2007 12:04:32

RENKUM - De Renkumse politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 51-jarige ex-vrouw. De man was rond elf uur naar de woning van zijn ex-vrouw gegaan en zou daar geprobeerd hebben een ruit in te slaan. Ook zou hij de vrouw hebben bedreigd met geweld. Gewaarschuwde agenten troffen de Renkumer in de achtertuin van de woning van de vrouw aan waarna hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding zou hij een van de agenten in het gezicht hebben gespuugd. Ook zou hij de agenten hebben uitgescholden en bedreigd met geweld. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De ex-vrouw van de Renkumer deed aangifte. (07-137120)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens flessentrekkerij

Publicatiedatum: 7-9-2007 12:04:01

BARNEVELD - Een 23-jarige Edenaar is donderdagavond door de Barneveldse politie aangehouden wegens flessentrekkerij. De man bleek bij een horecazaak aan de Jan van Schaffelaarstraat voor ruim twintig euro te hebben gegeten en gedronken. Toen het op betalen aankwam gaf de Edenaar te kennen geen geld te hebben. De uitbater van de zaak waarschuwde daarop de politie. Die bleek de Edenaar te kennen voor meerdere soortgelijke voorvallen. De man moest mee naar het politiebureau en is daar in verzekering gesteld. Door de uitbater van de zaak is aangifte gedaan.
(07-137029)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivenaar aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 7-9-2007 12:03:28

EDE/WAGENINGEN - Na een verkeersruzie tussen twee automobilisten heeft de politie donderdagavond in Wageningen een 38-jarige man uit Duiven aangehouden. De man wordt ervan verdacht de auto van een 42-jarige Wageninger te hebben vernield. De twee zouden op de A30 bij voor de aansluiting met de A12 ruzie hebben gekregen over het invoegen. De Duivenaar zou daarbij uitgestapt zijn en tegen de auto van de Wageninger hebben getrapt en geslagen waarbij schade was ontstaan. De Wageninger waarschuwde de politie en volgde de Duivenaar tot in Wageningen. Op de Diedenweg kon de Duivenaar tot staan worden gebracht en aangehouden. De man bekende de vernielingen en is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder over zijn lot. Door de Wageninger is aangifte gedaan.
(07-137033)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese opgelicht door babbeltruc

Publicatiedatum: 7-9-2007 12:02:59

EDE - Een 83-jarige inwoonster van Ede is deze week opgelicht door middel van de zogenaamde `babbeltruc'. De vrouw werd woensdag opgebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van haar bank. De man vertelde dat haar bankpas vervangen zou worden. Even later verscheen hij aan de deur en wist andermaal het vertrouwen van de Edese te wekken. De vrouw gaf haar pinpas af in de veronderstelling dat deze vervangen zou worden door een nieuwe. De `bankmedewerker' kwam echter niet meer terug. Pas later ontdekte dat er diverse bedragen van haar rekening waren verdwenen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een man van ongeveer 40 jaar met een slank postuur en kort donker haar. De man zou brildragend zijn en droeg een donkerkleurig pak. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken: banken zullen nooit zomaar bankpassen vervangen dan nadat daar officiële brieven over zijn verstuurd. Raadpleeg bij twijfel uw bank en laat nooit zomaar vreemden binnen. In voorkomend geval kunt u altijd de politie waarschuwen (0900-8844).
(07-136698)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder (17) gepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 7-9-2007 12:02:14

BARNEVELD - Een zeventienjarige jongen uit Barneveld is donderdagmiddag door de politie opgepakt wegens winkeldiefstal. De jongen zou volgens winkelpersoneel van een zaak aan de Korenbloemstraat een blikje frisdrank in zijn kleding hebben gestopt en zonder af te rekenen naar buiten zijn gelopen. De knaap werd buiten de zaak in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De jongen had verklaard de frisdrank te zijn vergeten om af te rekenen. De Barnevelder hangt vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.
(07-136880)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053