Provincie Limburg

Persberichten

GS presenteren vijf elkaar versterkende provinciale programmas

Investeren en Verbinden de mens centraal in een vertrouwde omgeving

In de afgelopen maanden heeft het college van Gedeputeerde Staten in samenspraak met het veld invulling gegeven aan de uitwerking van het coalitieakkoord en meer in het bijzonder aan de vijf programmas.

De programmas vormen een schijf van vijf, die samen een krachtig beleidsmenu vormen met samenhang in koers, in projecten en in werkwijze. De mens staat daarbij centraal. Dit betekent dat alle inspanningen uiteindelijk gericht zijn op het belang van de inwoners van Limburg. De inzet is er op gericht dat de programmas niet alleen van de Provincie zijn, maar dat er per programma een consortium van partijen medeverantwoordelijk is voor de uitvoering van de diverse onderdelen. Vrijdag 28 september aanstaande staat de uitwerking van het coalitieakkoord op de agenda van Provinciale Staten.

Het college van Gedeputeerde Staten gaat de schop in de grond steken zodat er over vier jaar geoogst kan worden. Daarbij staat een aantal concrete resultaten voor ogen. Het gehele college is verantwoordelijk voor de vijf in samenhang opgebouwde programmas.

De drie domeinen vormen daarbij de basis van de aanpak. In het Sociale Domein zijn twee programmas leidend: het programma Investeren in mensen en het programma Investeren in steden en dorpen. In het Economische Domein staat het programma Innoveren in Limburg centraal en het Fysieke Domein kent twee programmatische uitwerkingen Investeren in ruimte en Bereikbaar en duurzaam Limburg.

Het is de ambitie van Gedeputeerde Staten om via de vijf programmas niet alleen als provinciaal bestuur een forse stap in die richting te maken, maar een beweging in heel Limburg met alle partijen, publiek en privaat, te maken. De programmas inspireren, sturen en verbinden. Op die wijze zal onze regio aan zelfvertrouwen, daadkracht en innovatief vermogen winnen. De komende tijd vindt met de publieke en private partners de praktische vertaling van de doelen plaats en worden bindende afspraken gemaakt over hun bijdrage in menskracht, middelen en instrumenten.

Bijlage:
Uitwerking Coalitieakkoord 2007-2011

Zie het origineel
7-9-2007 11:55