Politie Gelderland-Midden

Politie deelt 34 verbalen uit bij aangekondigde controle
Publicatiedatum: 7-9-2007 12:14:57

RENKUM / OOSTERBEEK - Bij een vooraf aangekondigde verkeerscontrole van het regionale Verkeershandhavingsteam zijn donderdag 34 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 15.00 en 20.30 uur zijn in totaal 600 passanten gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel en de helm. Op de Utrechtseweg in Renkum zijn negen bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid, drie voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van de helm en één voor overige verkeersovertredingen. In Oosterbeek hielden op de Utrechtseweg elf bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid en kregen een bekeuring. Verder werd één bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, drie bekeuringen voor handheld bellen en vijf bekeuringen voor diverse andere verkeersovertredingen. Bij deze controles zijn 13 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had te veel gedronken en dus konden zij hun weg vervolgen. (07-137004 / 07-137023 / 07-137083)

Het Verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Gelderland-Midden kondigt een aantal van haar controles vooraf aan op de website www.verkeershandhaving.nl. Ook verkeerscontroles van de andere politiekorpsen staan op deze website.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Jongeren aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 7-9-2007 12:05:05

EDE - Na een vechtpartij op de Koekeltse Boslaan in Ede heeft de politie donderdagavond drie Edenaren (twee van dertien en een van twaalf) aangehouden. De drie worden verdacht van mishandeling drie andere jongeren, twee twaalfjarige jongens uit Wageningen en een leeftijdsgenoot uit Bennekom. De slachtoffers waren rond zeven uur op weg naar een feest in de buurt toen ze de drie Edenaren tegen kwamen. Kennelijk was een opmerking van een van de slachtoffers in het verkeerde keelgat geschoten bij de Edenaren. Dat zou geresulteerd hebben in enkele klappen, kopstoten en schoppen. Op aanwijzen van getuigen en slachtoffers konden de Edenaren even later door gewaarschuwde agenten worden ingerekend. Het trio is in verzekering gesteld. Door de slachtoffers is aangifte gedaan. (07-137041)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---