Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 7 september

* ONDERZOEK NA VAL VAN BALKON
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster stelt een onderzoek in naar het overlijden van een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij overleed maandag jl. na een val van een balkon afgelopen zondagmorgen.
In de nacht van zaterdag op zondag, rond kwart over twee, is de Rotterdammer van een balkon van een woning aan de Molgerdijk gevallen. Hij maakte een val van ongeveer 4 meter en kwam slecht terecht. Met verwondingen is hij naar een ziekenhuis gebracht. Daar is hij maandag aan het opgelopen letsel bezweken. De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder het slachtoffer van het balkon is geraakt.


* VERNIELERS BEBOET
NOORD - De politie heeft vrijdagochtend twee jongens beboet die op de Stadscamping aan de Kanaalweg een slagboom hadden verbogen. Rond half twee hadden de jongeren de boom omhoog gedaan, terwijl deze gesloten was. De jongeren, een 22-jarige uit Barendrecht en een 23-jarige uit Ouddorp, hebben terplekke 350 euro betaald. Agenten gaven één van de jongeren een bekeuring omdat deze niet direct een identificatiebewijs kon tonen.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
NOORD - De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Schommelstraat. Agenten controleerden samen met een deurwaarder donderdagmiddag rond één uur de woning. Daar zagen zij een kwekerij met zo'n 300 planten. Tevens was de meter verwijderd uit de meterkast waarna ENECO aangifte deed van de diefstal van energie. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* VERKEERSCONTROLE
VLAARDINGEN - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Floris de Vijfdelaan. Donderdag tussen half tien en half twaalf controleerden agenten hier diverse auto's. Daarbij schreven ze 11 bekeuringen uit voor diverse feiten zoals: het niet bij zich hebben van een rijbewijs, geen gordel dragen, geen kentekenbewijs bij zich hebben en rijden door het rode verkeerslicht.


* SCOOTERCONTROLE
NOORD / BLEISWIJK - De politie heeft met medewerking van enkele motoragenten op de Dorpsstraat donderdagochtend tussen half acht en elf uur een scootercontrole uitgevoerd. Daarbij werden 19 scooters gecontroleerd.
Daarvan waren er 13 in orde. Voor de overige 6 voertuigen schreven een agenten een bekeuring uit. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur voor een bromfiets. Andere bekeuringen waren: niet kunen tonen van het kentekenbewijs , niet tonen van een rijbewijs, onverzekerd rijden, geen kentekenbewijs afgegeven voor een voertuig en rijden zonder rijbewijs en certificaat. Tijdens de controle is door politiemensen een man aangehouden wegen het voeren van een valse kentekenplaat en het onverzekerd rondrijden. De bromfiets van de man is inbeslag genomen.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft donderdagavond van half zeven tot tien uur een actie preventief fouilleren uitgevoerd in de omgeving van de Persoonshaven. Daar controleerden agenten 82 mensen, 14 auto's en 3 scooters. In totaal trof het politiepersoneel 4 messen aan.
Ook op Katendrecht hielden politiemensen een actie preventief fouilleren: agenten controleerden 42 personen en doorzochten 26 auto's. Daarbij ging niemand in de overtreding.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft donderdagochtend tussen kwart voor tien en kwart voor twaalf op de Blaak een verkeerscontrole uitgevoerd. Daarbij schreven agenten in totaal 28 bekeuringen uit voor: rijden zonder gordel (17), rijden door rood licht (7), niet handsfree telefoneren (1) en rijden op de busbaan (3).


* ZAKKENROLLER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - WEST - De politie heeft een man aangehouden die een gestolen portefeuille bij zich droeg bij de Grote Visserijstraat. Donderdagmiddag rond vijf uur kreeg de politie melding dat er een man zich verdacht gedroeg bij een elektriciteitshuisje. Medewerkers van de afdeling cameratoezicht zagen dat de man uit het zicht van mensen een portemonnaie aan het doorzoeken was. Agenten controleerden de man en zagen dat de portemonnaie niet het eigendom van de 39-jarige Rotterdammer was en hielden hem aan voor zakkenrollerij. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben samen met de Douane, Gemeente- en Rijksbelastingen en de Verkeerspolitie een ANPR-controle gehouden op de Capelseweg. In totaal werden 4051 voertuigen gescand en dat leidde tot 99 'hits'.
De politie schreef 29 bekeuringen uit voor o.a. gladde banden, foute verlichting, niet handsfree bellen, niet dragen gordel en verlopen APK. De douane heeft zeven waarschuwingen gegeven in het kader van de Wet BPM. De Gemeentebelasting inde 2935 euro aan openstaande aanslagen. De Rijksbelastingen heeft veertien voertuigen in beslag genomen en inde een kleine 3000 euro.


* SCOOTERCONTROLE
ROTTERDAM - WEST - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd die voornamelijk gericht was op aanpak van de overlast door scooters. Agenten controleerden woensdagmiddag rond twee uur tot tien uur 's avonds op de Ziedewijstraat, op het Kleinpolderplein maar ook op locaties in Overschie in totaal 18 bromfietsen, 5 taxi's en 17 personenauto's. Politiepersoneel schreef 17 bekeuringen uit voor: niet kunnen laten zien van het kentekenbewijs, niet kunnen tonen van het rijbewijs, geblindeerde ramen, niet dragen van een autogordel voor een volwassene en een kind, te grote wielbasis, niet in bezit zijn van juiste rijbewijs, door rood licht rijden, helm niet vast hebben zitten, teveel geluid produceren voor scooter, te hoge constructiesnelheid van een scooter, niet zichtbaar hebben van een chauffeurspas, niet invullen van werkmap taxi, rijbewijs voldoet niet aan eisen en te hoge snelheid voor twee bromfietsen.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben donderdagmiddag op de Matlingeweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 25 bekeuringen uitgeschreven voor: geen gordel dragen en niet handsfree bellen. Daarnaast is er een aanhanger van 1000 kg in beslag genomen omdat via het registratienummer bleek dat hij gestolen was.


* FIETSER OP SNELWEG
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man van de snelweg gehaald die daar liep. Oplettende getuigen hadden vrijdagochtend rond kwart over vier de politie gebeld dat er een man op de snelweg A13 fietste. Gewaarschuwde agenten zagen op de Rijksweg ter hoogte van Schieveen een fiets tegen de vangrail staan met twee lekke banden. Ongeveer honderd meter verder liep een man, die onder invloed van alcohol was, op de parallelbaan. De fiets is door de agenten in beslag genomen en brachten de 29-jarige Schiedammer op zijn huisadres.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft donderdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op de Middenbaan, in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO). Er zijn 14 bekeuringen uitgeschreven voor: snelheid, gladde banden en niet juist verzekerd. Verder kregen vier personen een ASO-brief voor het rijden met snelheden boven de 70 km per uur.


* WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een vrouw aangehouden die diverse goederen had gestolen uit diverse winkels. Donderdagmiddag had een beveiligingsmedewerker via camerabeelden gezien dat een vrouw diverse goederen had gestolen bij enkele winkels op de Struytse Hoeck. Bij de personenauto van de vrouw bleken er in de achterbak de gestolen goederen te liggen. De 30-jarige vrouw uit Stad aan 't Haringvliet is hierop rond kwart voor twee 's middags overgedragen aan gewaarschuwde politiemensen die de verdachte, samen met haar dochtertje, overbrachten naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
VIERPOLDERS - Medewerkers van het wijkteam Brielle - Westvoorne van het district De Eilanden hebben donderdagmiddag op de Groene Kruisweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 24 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor niet handsfree bellen.