Siemens

Persbericht

0709.967

Den Haag, vrijdag 7 september 2007

Siemens vaatwasautomaten met interiorLight

Vaatwasautomaat mag van binnen gezien worden!

Siemens Consumer Products introduceert interiorLight in het topsegment vaatwasautomaten. De blauwe LED-verlichting biedt niet alleen helder zicht op het serviesgoed, maar geeft de vaatwasautomaat meer cachet als hij openstaat. De nieuwste modellen zijn uitgerust met alle technische mogelijkheden van dit moment.

InteriorLight
De vaatwasautomaat is niet meer weg te denken uit de keuken. Zeker nu tegenwoordig het apparaat zuiniger blijkt dan de ouderwetse manier van afwassen, met een verbruik van nog maar 12 liter per afwasbeurt. Toch krijgt de vaatwasser geen prominente plek in de keuken. Sterker nog, wij zijn erin geslaagd het apparaat helemaal weg te werken achter meubelpanelen door de bediening te integreren in de bovenrand. Het lijkt een gewoon keukenkastje, maar er schuilt een technisch wonder achter! Dat mag best gezien worden, vindt Siemens.

Met interiorLight wordt de binnenkant van de vaatwasautomaat prachtig blauw verlicht door de twee LED-lampjes die zich aan de bovenzijde bevinden. Niet alleen praktisch bij het in- en uitruimen van de vaatwasser, maar zeker ook zeer esthetisch. De lampjes zijn energiezuinig waardoor ze nauwelijks stroom verbruiken.

VarioSpeed
In ieder gewenst programma kan de varioSpeed functie ingeschakeld worden. De spoeltijd wordt dan direct met 50% verkort en de aangepaste afwastijd wordt op de display weergegeven. De was- en droogprestaties blijven gelijk. Handig tijdens dineetjes met veel vaat. Tussen de gangen door kan men de afwasautomaat alvast de vaat laten wegwerken. De nieuwe serie afwasautomaten is zowel vrijstaand als voor inbouw te verkrijgen.

AquaVario
De afwasautomaten zijn nog zuiniger door de aquaVario functie. Een lichtsensor meet de vervuilingsgraad van de vaat en past daar de sproeidruk, de hoeveelheid water, de temperatuur en de spoeltijd op aan. De vaat is gegarandeerd schoon en droog met een minimum aan water en energie.

Water én energiebesparend
Tien jaar geleden gebruikte een afwasautomaat nog 30 à 40 liter per afwasbeurt. De nieuwe Siemens afwasautomaten hebben nu nog maar 12 liter per beurt nodig om de vaat goed schoon te krijgen. Met gemiddeld 220 wasbeurten scheelt dat bijna 6200 liter op jaarbasis. Bovendien levert het een besparing op op de energiekosten, doordat nog maar 12 liter per keer verwarmd hoeft te worden.

Auto 3in1
Met deze techniek is automatisch het afwas- en droogresultaat altijd optimaal, ongeacht het type afwasmiddel dat men gebruikt. Of het nu 3in1, 4in1, 5in1 afwasmiddel is of separaat afwasmiddel, onthardingszout en glansspoelmiddel is. De sensor herkent het type middel en zorgt ervoor dat alle middelen voldoende gedoseerd zijn.

De nieuwe afwasautomaten zijn vanaf oktober 2007 verkrijgbaar.

Verkoopadviesprijzen
SL 60T393EU adviesprijs 1.949 euro (86 cm hoog) SE 60T393EU adviesprijs 1.899 euro (81 cm hoog) SE 20T090EU vrijstaand adviesprijs 1.349 euro

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of het infocentrum 070-3331234