Minister Hirsch Ballin bracht werkbezoek aan Bulgarije

Persbericht | 07-09-2007

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft op 3 t/m 5 september 2007 een werkbezoek gebracht aan Bulgarije. Hij heeft zich laten informeren over diverse Justitieonderwerpen zoals de hervormingen van het justitiële apparaat, de samenwerking binnen de Europese Unie en de bilaterale betrekkingen tussen Bulgarije en Nederland.

De bewindspersoon heeft daarvoor ontmoetingen gehad met minister-president Stanishev en met de ministers Petkov (Binnenlandse Zaken) en Tacheva (Justitie). Tevens was er een ontmoeting met procureur-generaal Velchev. Naast deze ontmoetingen waren er bezoeken aan de grenspost Kalotina en een penitentiaire inrichting van de hoofdstad Sofia.

Met de Bulgaarse autoriteiten is onder meer afgesproken om de bestaande samenwerking voort te zetten. Er zijn diverse projecten tussen Nederland en Bulgarije die zich richten op het versterken van de kwaliteit van het justitiële apparaat, maar ook in operationele zin door de stationering van een Nederlandse liaisonofficier. Verder is afgesproken dat Nederland Bulgarije behulpzaam zal zijn bij het opzetten van een Bulgaars expertisecentrum voor de aanpak van mensenhandel.