MINISTERRAAD: Benoeming directeur-generaal Koninkrijksrelaties en Bestuur bij het ministerie van BZK

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Persbericht ministerraad

7 september 2007

BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL KONINKRIJKSRELATIES EN BESTUUR BIJ HET MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs. A. (Andrée) C. van Es voor te dragen als directeur-generaal Koninkrijksrelaties en Bestuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 19 november 2007.

Mevrouw Van Es (54) is sinds 2002 voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland, de branche-organisatie van de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Daarnaast is zij onder meer lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en lid van de raad van advies van het College Bescherming Persoonsgegevens. Van 1981 tot 1990 was zij lid van de Tweede Kamer. In de jaren negentig werkte zij onder andere bij radio en televisie, was ze directeur van De Balie en voorzitter van de raad van toezicht van woningbouwcorporatie De Dageraad in Amsterdam. Mevrouw Van Es studeerde bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Mevrouw van Es volgt de heer drs. L.A.M. van Halder op die per 1 april 2007 is benoemd tot directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De benoeming van mevrouw Van Es is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 07.09.2007

Categorieën: Overig

Bron: Ministerie van Algemene Zaken, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerraad