Partij voor de Vrijheid (PVV)


vrijdag 07 september 2007
Vragen van de leden Wilders, De Roon en Brinkman (PVV) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en van Justitie over het bericht dat een groep criminele jongeren met behulp van de politie een rapnummer hebben gemaakt om hun spijt te betuigen.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht "Criminele jongeren betuigen spijt middels rapnummer" (*)?


2.)
Klopt het dat de politie medewerking heeft verleend aan de totstandkoming van de videoclip door camera's ter beschikking te stellen?


3.)
Deelt u mijn mening dat de politie haar tijd en middelen beter kan gebruiken om criminelen op te sporen en misdaden op te lossen en niet voor dit soort nutteloze, geldverslindende `knuffelprojecten'? Zo nee, waarom niet?


4.)
Deelt u mijn mening dat criminele jongeren dit soort projecten niet ervaren als `straf', en dat dit dus een totaal verkeerd signaal is richting hen? Zo nee, waarom niet?


5.)
Bent u bereid om dit soort `knuffelprojecten', waarmee overheidsgeld of -middelen mee zijn gemoeid, direct te verbieden en ervoor te zorgen dat het zuurverdiende geld van de Nederlandse belastingbetaler niet meer verspild wordt aan dit soort krankzinnige initiatieven? Zo nee, waarom niet?

(*)
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=68237 http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/1018331.html


____________________