Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 07-09-2007

Ontsnapte gedetineerde opgepakt na politie-actie

s-Hertogenbosch De politie Brabant-Noord heeft vrijdagmiddag na een grote politie-actie waarbij o.a. een politiehelikopter werd ingezet, een 25-jarige ontsnapte gedetineerde opgepakt. De man was met twee begeleiders omstreeks 13.00 uur voor een medische behandeling bij het Jeroen Boschziekenhuis aan de Hervensebaan in s-Hertogenbosch. Op het moment dat de begeleiders met de gedetineerde bij het ziekenhuis aankwamen, wist de man te ontsnappen. Hij vluchtte aan de kant van het verzorgingshuis De Herven door de sloot weg. Zijn begeleiders wisten hem niet meer te achterhalen. De verdachte zat vast voor het plegen van inbraken en was niet vuurwapengevaarlijk. De gewaarschuwde politie zette een politiehelikopter, zeven surveillance-eenheden, meerdere motorrijders en een politiehond in. Zij kreeg tijdens de actie veel tips van bewoners die de man mogelijk hadden zien lopen. Uiteindelijk traceerden de agenten de man in de achtertuin van de woning van zijn vriendin aan de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch. Hij bleek bij aankomst van de politie aan de achterzijde van de eerste verdieping naar beneden te zijn gesprongen. Aan de achterzijde van de tuin geposteerde agenten hielden hem daar aan. Hij is inmiddels weer overgebracht naar de PI Nieuw Vosseveld in Vught.

Aanhoudingen na mishandeling

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn in hun woningen in s-Hertogenbosch twee jongens aangehouden. De verdachten, 15 en 16 jaar, zouden eerder deze middag in de Geraert ter Borchstraat twee, eveneens 15- en 16-jarige, plaatsgenoten hebben mishandeld. De slachtoffers werden geslagen en geschopt. De 16-jarige jongen liep onder andere een bloedneus op als gevolg van deze mishandeling. De 15-jarige jongen probeerde te voorkomen dat de 16-jarige jongen werd geslagen en geschopt en werd vervolgens zelf ook mishandeld. De politie heeft de verdachten voor nader verhoor en onderzoek ingesloten in een politiecel.

Politie houdt vrouwen aan voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag twee vrouwen (38 en 34 jaar oud) uit s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling. Het tweetal wordt er van verdacht vanmorgen een 23-jarige plaatsgenote bij een basisschool aan de Chopinstraat te hebben geslagen en geschopt. De vrouw stond bij de deur van de school te wachten en verzocht de 38-jarige verdachte de deur niet te sluiten omdat zij ook naar binnen wilde. Dat schoot deze vrouw kennelijk in het verkeerde keelgat. Er ontstond een woordenwisseling, waarop laatstgenoemde het slachtoffer schopte en sloeg de andere verdachte bemoeide zich er vervolgens mee. Beiden zijn later aangehouden en voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer hield een aantal pijnlijke plekken aan het incident over.

Rijden zonder rijbewijs

Oss- Donderdagmiddag is in de John F Kennedylaan een 21-jarige Ossenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in een auto rijden, terwijl bekend is dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De Ossenaar is nader verhoor ingesloten.

Snorfietser weigert controle

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Orthenseweg een 46-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De politie was bezig met een bromfietscontrole en wilde zodoende de snorfiets van de man aan een controle onderwerpen. De Bosschenaar weigerde echter zijn medewerking. Hij wilde verder rijden en probeerde de agent te slaan. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kon na verhoor met een proces-verbaal zijn weg vervolgen.

Fietser van de snelweg geplukt

Vlijmen In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding dat op de snelweg A59 ter hoogte van Vlijmen een fietser zou fietsen. Ter plaatse troffen de agenten een 63-jarige man uit Vught. De fietser verkeerde onder invloed van alcohol en hij kon zich niet legitimeren. De man is overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Werknemer aangehouden voor verduistering

s-Hertogenbosch Donderdagavond werd een 28-jarige medewerker van een bedrijf aan de Ruwekampweg aangehouden in verband met verduistering van een aantal SD-geheugenkaartjes. De Bosschenaar liep tegen de lamp bij een controle door de bedrijfsbeveiliging, die hem aanhield en overdroeg aan de politie. De man is ten behoeve van verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt woninginbreker aan

Vught De politie heeft donderdagavond een 19-jarige inwoner van Vught aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht die middag te hebben ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan. Toen agenten doende waren met een buurtonderzoek trok de man de aandacht omdat hij veel interesse leek te hebben voor de betreffende woning. Na een kort onderzoek bleken er voldoende redenen te zijn om de man als verdachte te kunnen aanhouden.

Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Man aangehouden voor poging doodslag en bedreiging

Boxtel Een 44-jarige inwoner van Moergestel is donderdagavond in zijn woning aangehouden, omdat hij eerder die dag had getracht de 41-jarige eigenaar van een bedrijf aan de Kapelweg aan te rijden. De man was na een onenigheid over reparatiewerkzaamheden kwaad in zijn auto gestapt en was opzettelijk op het slachtoffer ingereden. Die moest opzij springen om te voorkomen dat hij werd aangereden. Eerder had de verdachte het slachtoffer al bedreigd. De verdachte is ingesloten.

Ossenaren aangehouden voor wapen- en drugsbezit

Oss Twee Ossenaren van 38 en 45 jaar zijn donderdagochtend bij een politieactie aangehouden voor het bezit van wapens en drugs. De politie deed invallen in woningen aan de Staringstraat en de Ritchiestraat onder andere naar aanleiding van fotos op internet. Daarop waren de verdachten te zien terwijl zij pronkten met verschillende wapens en op drugs gelijkende stoffen. Er werden in de woningen (vuur-)wapens, messen, ploertendoders, paralizers, munitie en drugs aangetroffen. De mannen zijn na uitgebreid verhoor in vrijheid gesteld. Er zal tegen beiden proces-verbaal worden opgemaakt. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na vernieling auto

Oss Een 46-jarige inwoner van Oss is vrijdagochtend aangehouden op de Etruskenweg nadat hij de auto van een zakenrelatie had vernield. De Ossenaar was eerst met zijn eigen auto tegen de auto van het slachtoffer gereden en gooide er daarna nog een paar bloempotten tegenaan. De auto raakte daardoor behoorlijk beschadigd. Het zakenconflict had te maken met een onbetaalde rekening. De aangehouden man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Brand in slooppand

Cuijk Vrijdagmorgen is er brand ontstaan in een leegstaand kantoorgedeelte bij een vleesverwerkingsfabriek aan de Simon Homburgstraat in Cuijk. Het pand stond op de nominatie om te worden gesloopt. De brandweer had de brand snel geblust. De politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan.