Koenders steunt slachtoffers orkaan Felix

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft vandaag een bedrag van 200.000 euro aan noodhulp toegezegd voor de slachtoffers die in Midden-Amerika zijn gevallen als gevolg van de orkaan Felix. 'Het is van groot belang dat de slachtoffers van deze orkaan, die met name één van de armste gebieden van Nicaragua heeft getroffen, zo snel mogelijk worden geholpen. Het Internationale Rode Kruis is zeer goed in staat om snel en effectief hulp te bieden,' aldus Koenders.

De Nederlandse bijdrage wordt overgemaakt aan het Nederlandse Rode Kruis. De hulpinspanning wordt geleverd door de Internationale Federatie van het Rode Kruis (IFRC). Het geld zal gebruikt worden om hulp te bieden aan de slachtoffers door onder andere het leveren van tenten en noodhulpgoederen zoals voedsel, medicijnen en water.

Felix, een orkaan van de zwaarste categorie, richtte op 4 en 5 september grote schade aan in het noordoosten van Nicaragua en in Honduras. Volgens de Nicaraguaanse autoriteiten heeft Felix in Nicaragua tot nu toe 39 doden geëist en zijn 100.000 personen getroffen door de orkaan.

Noot voor redacties (