Project Gemeente Westland




Raad benoemt twee nieuwe wethouders: Maarten van der Zwan en Bram Meijer

De raad van de gemeente Westland heeft in zijn bijzondere vergadering van 6 september jl. unaniem Maarten van der Zwan (GemeenteBelang Westland) en Bram Meijer (GemeenteBelang Westland) benoemd tot wethouder. Na de benoeming vond ten overstaan van de raad officieel de installatie plaats van de wethouders door het afleggen van de eed (foto 1 en foto 2). Deze nieuwe wethouders volgen Ewald van Vliet en Joop Gardien op, die beiden hun functie als wethouder hebben neergelegd, en waar de raad tijdens deze vergadering ook afscheid van heeft genomen (foto 3 en foto 4).

Voorgestelde portefeuilleverdeling van de nieuwe wethouders Bij de kandidaatstelling van de twee nieuwe wethouders heeft de kandidaatstellende fractievoorzitter, de heer Remmert Keizer van GemeenteBelangWestland de volgende portefeuilleverdeling voorgesteld:

Maarten van der Zwan uit Monster (1e loco-burgemeester): Beheer Openbare Ruimte, Inrichting Openbare Ruimte, Bouw Bestuurscentrum, Cultuur en Monumentenzorg, Westland Energie, Caiw en Kust (inclusief recreatie en toerisme).

Bram Meijer uit Wateringen: Verkeer & Vervoer, Ruimtelijke Ordening, Bouwen & Wonen, Milieu, Haaglanden, Planontwikkeling (projecten), Kust (verdediging) en ICT.

Het college van B en W neemt hierover in zijn eerstvolgende vergadering de besluiten. In de openbare raadsvergadering van 25 september worden door de raad te nemen benoemingsbesluiten (voor bestuursfuncties in externe organen) geagendeerd.