Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn -  onderzoek brandbomgooier                     |
De Apeldoornse politie heeft de afgelopen dagen meerdere mensen, waaronder leerlingen van school verhoord over het incident met de molotovcocktail. Aan de hand van de verklaringen en de fotobeelden van beveiligingscamera's van de school wordt thans een signalementomschrijving bekend gemaakt.

Het incident deed zich dinsdagmiddag 4 september voor bij de achteringang van school de Heemgaard aan de Heemradenlaan. Een onbekende jongeman gooide omstreeks 15.15 uur een molotovcocktail in een ruimte waar kluisjes van leerlingen staan. Gelukkig raakte niemand gewond en schoolpersoneel wist de beginnende brand snel te blussen.

In de afgelopen dagen heeft de politie meerdere mensen, waaronder leerlingen van de school als getuige gehoord. Om tot een zo goed mogelijke signalementomschrijving te komen, heeft de politie tot vandaag gewacht. In eerste instantie liepen enkele omschrijvingen uiteen. Daarnaast heeft de politie ook de veiliggestelde camerabeelden bekeken en deze onder-steunen de afgelegde getuigenverklaringen.

De jongeman voldoet aan het volgende signalement: tussen de 15 en 18 jaar, lengte tussen de 1.60 en 1.80 m, slank postuur, getinte huidskleur. Hij droeg een wijde donkerblauwe, laaghangende spijkerbroek. Verder had hij een donkere trui met een witte streep met capuchon. Deze capuchon had hij over zijn hoofd getrokken en daaronder droeg hij een donkere baseballpet met de klep naar voren. Tot slot droeg hij witte sneakers met witte veters.

De politie heeft voor komende week ook nog afspraken met enkele getuigen. Mogelijk zijn er mensen die aan de hand van de signalementomschrijving vermoeden om wie het hier gaat. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Apeldoorn via 0900 - 8844.

Einde bericht
---


---


---

---- --