Gemeente Heemstede



Inrichtingsplan Vogelpark definitief

nieuwsbericht , 7/9/2007

Het plan voor de inrichting van de nieuwe wijk Vogelpark in de omgeving station Heemstede-Aerdenhout is definitief door het college van B&W vastgesteld. Het plan beschrijft de inrichting van het gebied, waaronder de straten, de locaties van de parkeerplaatsen, het soort bomen en groen, de speelplekken, de verlichting en het straatmeubilair. Daarbij wordt aangegeven welke materialen worden gebruikt.

Het inrichtingsplan Vogelpark laat zien hoe de kades langs de tuinen van de eengezinswoningen worden uitgevoerd. Aan de straatzijden van het water worden natuurvriendelijke oevers (rietkragen) aangelegd. In de voor-/zijtuinen van de eengezinswoningen komen parkeerplaatsen. Op drie plaatsen in de wijk is er ruimte voor kinderen om te spelen. Ook langs de Houtvaart waar een fietspad wordt aangelegd, komt een speelterrein. Het fietspad (Zeekoetpad) wordt zodanig uitgevoerd dat nooddiensten hier in voorkomende gevallen ook gebruik van kunnen maken. De bomen en bosschages op de dijk worden deels vernieuwd.

Plan na inspraak

Na een inspraaktermijn van zes weken en de verwerking van de reacties is het plan definitief vastgesteld. Er zijn ca. 50 reacties binnengekomen. Hiervan betroffen 36 het verzoek om een vaarverbinding te maken tussen het water van Vogelpark en het water van de Houtvaart door middel van het bouwen van een brug in plaats van een duiker. Deze reacties gaven geen aanleiding om het plan te wijzigen omdat een afvalwaterverbindingsleiding van het hoogheemraadschap een vaarverbinding erg moeilijk maakt. Ook zou de brug over het fiets- en voetpad geschikt moeten zijn voor brandweerauto's, hetgeen erg kostbaar is. Bovendien is een verdere doorvaart naar de Leidsevaart erg beperkt is; enerzijds vanwege een duiker onder de Zandvoortselaan en anderzijds vanwege een gemaal in de Houtvaart. Naar aanleiding van de inspraakreacties zijn er wel wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de speelplaats aan de zuidwestzijde van Vogelpark, de beplanting langs de Houtvaart en de bomen bij de bestaande woningen langs de Schollevaarlaan.

Ter inzage

Het besluit van het college van B&W, het inrichtingsplan en de bijbehorende stukken ligt tot en met 10 oktober ter inzage in het gemeentekantoor aan de Havenstraat 87. Het besluit, het plan en de reacties vindt u ook bij Plannen en Projecten onder Omgeving Station Heemstede-Aerdenhout.

Verdere procedure

Het inrichtingsplan wordt behandeld tijdens de commissie Ruimte van 10 september 2007 (20.00 uur). De commissie is gevraagd haar zienswijze kenbaar te maken over het plan. Voorafgaand aan de behandeling van dit onderwerp kunt u inspreken. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de commissiegriffier, mevrouw M. Schrooten, via telefoonnummer (023) 5485 646 of raadsgriffier@heemstede.nl.
---