Politie Gelderland-Zuid

Politie voorbereidt op Tielse corsoweek en Appelpop

Tiel, 03-09-2007 o Tijdens de corsoweek en met name bij Appelpop op vrijdagavond 7 september en zaterdagavond 8 september is de politie nadrukkelijk aanwezig in het centrum, in de omgeving van en op het festivalterrein aan de Waalkade. De politie richt zich daarbij op handhaving van de openbare orde en houdt toezicht op de verkeersstromen. Daarbij wordt mede gebruik gemaakt van cameratoezicht om de publieksdichtheid te bepalen en de inzet van lichtkranten om bezoekers te informeren. Nieuw is ook de mogelijkheid om SMS Alert in te zetten bij eventuele calamiteiten. Aangesloten horecamedewerkers en beveiligers kunnen op deze manier snel geïnformeerd worden.

Agenten informeren het publiek en treden indien nodig, streng op als er gevaar dreigt te ontstaan voor het verkeer, de openbare orde of personen. Hinderlijk of strafbaar gedrag naar hulpverlenende instanties wordt absoluut niet getolereerd.

Horecaondernemers werken eraan mee dat buiten de terrassen die bij de cafés horen, op de openbare weg geen alcoholhoudende drank wordt gedronken en dat er geen glas op straat wordt gegooid. Wildplassen wordt zoals gebruikelijk is, ook nu bekeurd. Personen die zich schuldig maken aan strafbaar gedrag worden aangehouden. Gedurende het weekend worden op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden.

Bereikbaarheid politiebureau

Zaterdag 8 september is het politiebureau tussen 11.00 en 18.00 uur niet bereikbaar voor personenautos en moeilijk bereikbaar voor voetgangers. Ook dit jaar wordt wederom een mobiele post van de politie geplaatst op de Havendijk, nabij de Waterpoort. Tijdens de braderie op zondag staat de mobiele post op de Waalstraat in de omgeving van horecagelegenheid t Veertje.
De politie is door deze mobiele post makkelijk aanspreekbaar voor het publiek.

Afsluiting wegen

Tijdens Appelpop wordt de Waalkade aan weerszijden afgesloten. Mensen die hun auto op deze locatie zodanig parkeren dat een vrije doorgang voor de ambulance of de brandweer wordt geblokkeerd, kunnen erop rekenen dat hun auto wordt weggesleept. De politie, brandweer en de ambulancedienst zullen met voldoende mensen paraat zijn om op het terrein aan de Waalkade en het omliggende gebied een veilig verloop van het Appelpop zo goed mogelijk te waarborgen. Deze maatregelen zijn het resultaat van goed overleg tussen de politie, gemeente, de organisatoren, andere hulpverleningsdiensten en de Tielse horecaondernemers.

De tijdelijke verkeersaanpassingen kunt u ook vinden op de site van de gemeente Tiel: www.tiel.nl.

Niets erin, niets eruit

Bezoekers van het Appelpop en de fruitcorso wordt geadviseerd om geen waardevolle spullen zichtbaar in hun geparkeerde auto achter te laten. Meer informatie om maatregelen die autobezitters zelf kunnen nemen, is te vinden in de folder Tips tegen autocriminaliteit die op ieder politiebureau in de regio Gelderland-Zuid is af te halen. Voor informatie kunt u ook kijken op: www.politie.nl en www.stavc.nl. (01)