Academisch Ziekenhuis Groningen

Erica Terpstra opent looppad bij Centrum voor Revalidatie UMCG

03 september 2007 Voorzitter Erica Terpstra van NOC*NSF opent een speciaal looppad voor patiënten die revalideren in het UMCG, Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord. Het looppad is ontwikkeld om patiënten weer ervaring op te laten doen met buitenlopen en om hun conditie te verbeteren. Het looppad is toegankelijk voor alle revalidatiepatiënten. Erica Terpstra opent het pad op vrijdag 7 september; zij onthult dan tevens de naam van het looppad.

Patiënten en hun behandelaars hebben een duidelijke behoefte aan een dergelijk looppad. Op het terrein van het revalidatiecentrum kunnen patiënten zich voor het eerst weer fysiek voorbereiden op de terugkeer in hun dagelijkse omgeving. De patiënten kunnen zelfstandig oefenen wat hun zelfredzaamheid verder vergroot. Zij kunnen via fysiotherapie en bewegingsagogiek op het looppad hun conditie opbouwen doordat de gelopen afstand en tijd geregistreerd kunnen worden. Door de verschillende ondergronden van het pad en enkele hellingen die in een deel van het looppad zijn opgenomen, biedt het ook voor rolstoelpatiënten een eerste ervaring voor latere deelname aan het verkeer.

Het pad is te gebruiken door alle revalidatiepatiënten, ongeacht of zij gebruik maken van een rolstoel, rollator, scootmobiel of andere hulpmiddelen. Het looppad kent tien routes; de langste route heeft een lengte van 1750 meter. Een deel van de routes heeft enkele hellingen. Om de 50 meter staan afstandpaaltjes.