Gemeente Eemsmond


Gemeentebedrijf ontvangt VCA-certificaat
woensdag 5 september 2007

Vrijdag 7 september ontvangt milieuwethouder Harrie Sienot namens de medewerkers van het Gemeentebedrijf het VCA-certificaat (Veiligheids Checklist Aannemers) van het Duitse keuring- en adviesbedrijf TÜV. Het Gemeentebedrijf krijgt dit certificaat omdat het met het invoeren van het VCA-systeem voldoet aan de eisen ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu zoals vastgelegd in het
Arbeidsomstandighedenbesluit. Vanaf half november 2006 is binnen het Gemeentebedrijf hard gewerkt om aan deze eisen te voldoen. De Veiligheids Checklist Aannemers geldt als standaard voor het waarborgen van veilig werken.

Door te voldoen aan deze checklist toont het Gemeentebedrijf aan dat de werknemers voldoende opleiding en training hebben gehad om veilig te kunnen werken. Daarnaast houdt het certificaat in dat gewaarborgd is dat werknemers zijn uitgerust met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidskleding en dat ze werken met materiaal en gereedschap dat voldoet aan veiligheidseisen. De werkwijze is vastgelegd in een specifiek voor het Gemeentebedrijf gemaakt VCA-handboek.

Een bedrijf dat het VCA-certificaat heeft, wordt elk jaar opnieuw getoetst om te waarborgen dat het aan de eisen blijft voldoen.