Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 6 september 2007

Campings met een hart dagen jonge kampeerder uit

Opnieuw hebben de campings met een hart zich in de kijker weten te zetten bij kamperend Nederland. Dit keer met een uniek concept met de naam: de wereld van Ardoer met als thema voor 2007 "De Wereld van Ardoer daagt je uit". Hierbij werden diverse uitdagingen ingedeeld in vier voor de kinderen aantrekkelijke werelden, te weten de feestelijke, de creatieve, de actieve en de natuurlijke wereld.

Door de diverse uitdagingen aan te gaan, konden kinderen dit seizoen bij een groot aantal aangesloten zelfstandige campings knikkers verzamelen uit een speciaal samengestelde serie. Verliezers waren er niet, want iedere deelnemer ontving na afloop van de uitdaging minimaal één knikker. "Dat het direct het eerste jaar zo'n enorm groot succes zou worden, hadden wij niet verwacht. Al gauw werden er op een camping al twee á drie ruilbeurzen per week georganiseerd om alle kinderen te voorzien van die ene ontbrekende knikker", licht Suze-An Altena, Marketing Coördinator van Ardoer toe.

Maar er was meer wat de Wereld van Ardoer zo uniek en succesvol gemaakt heeft. Wekelijks vonden tegelijkertijd op de diverse campings professioneel opgezette shows plaats, waarbij de kinderen opnieuw uitgedaagd werden. Dit keer om felbegeerde kaartjes te winnen voor het eerste Ardoer mini-concert, dat 1 september jl. werd gehouden bij De Zanding in Otterlo. Populaire artiesten als Djumbo, Topstars en Marjolien wisten de kinderen goed te vermaken, maar ook aan de ouders was gedacht. met een zeer divers activiteitenprogramma.

Zo werd Mark Hoogerbrug uit Roosendaal gehuldigd tot kampeerder van het jaar 2007 en kon men deelnemen aan een zeer divers activiteitenprogramma. De reacties waren dan ook overweldigend. "Mijn kinderen en ik hebben erg genoten van een top mini-concert. De organisatie was perfect en de zorg voor de kinderen was uitstekend. Ook ik heb volop genoten van een gezellige band. Mijn complimenten", aldus Simone Stegehuis, één van de aanwezige ouders.

"Natuurlijk zal de wereld van Ardoer na dit daverende succes zeker een vervolg krijgen. Maar wat dat vervolg zal zijn, verklappen wij nog niet", volgens Suze-An Altena. "Wij dagen onze kampeerders immers ook in 2009 weer uit...".

Noot aan de redactie (