Gemeente Emmen
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan mevr. Wijnholds

7 september 2007

Op vrijdag 7 september heeft loco-burgemeester G. Evenhuis in Restaurant De Gaffel in Valthe een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw H.W.B. Wijnholds-Mulder.

Mevrouw Wijnholds, die is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, ontvangt deze onderscheiding ter gelegenheid van haar afscheid als directielid van de Pabo van de Hogeschool Drenthe. Zij heeft 43 jaar in het onderwijs gewerkt.

Mevrouw Wijnholds heeft een bijzondere betekenis voor het onderwijs in de regio. Zij heeft in hoge mate bijgedragen aan de kennisoverdracht van het specifieke onderwijs aan jonge kinderen.
Daarnaast heeft ze een belangrijke impuls gegeven aan de deelname van vrouwen aan het management in het primaire onderwijs. Daarnaast heeft mevrouw Wijnholds zich ook ingezet voor de plaatselijke en landelijke organisatie van het kerkgenootschap van de Unie van Baptisten Gemeenten.

Decorandus wordt gekwalificeerd als iemand die anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Mevrouw Wijnholds is geboren op 27 augustus 1945 en woont in Emmen.