Gemeente Zoetermeer

Dag van de wijken uitgebreid gevierd op 8 september 2007

ZOETERMEER 1000 JAAR WERELDWIJKEN

Omdat Zoetermeer 1000 jaar bestaat is de dag van de wijk opgenomen in het feestprogramma. Op 8 september aanstaande geven alle wijkwethouders acte de présence met een aftrap of een bijzondere afsluiting in hun wijk. Bijgaand een overzicht van de eye catchers per wijk.

Centrum (Dorpstraat): 12.00 uur

Wethouder Frans Muijzers neemt als wijkwethouder van het centrum de aftrap van deze dag in de Dorpsstraat voor het Grand Café School. Een muzikale bijdrage op een djembé doet hij met de Afrikaanse dans en muziekgroep Jambo Afrika.

Noordhove-Seghwaert: 13.00 uur

Wijkwethouder Pieter Smit laat zijn vaardigheden zien met Oudhollandse spelen en stapt op in de dubbeldekker die als kenmerkend vervoermiddel aanwezig is in het werelddeel Europa. Plaats: buurtvereniging Seghwaert op Dreef, Gaardedreef 189-203.

Rokkeveen: 14.00 uur

Wijkwethouder Patrick van Domburg test een didgeridoo als symbool voor het werelddeel Australië. Plaats: winkelcentrum Rokkeveen Samanthagang.

Buytenwegh de Leyens: 15.00 uur

Wethouder Edo Haan gaat een ritje maken in de postkoets die de verbinding is met het werelddeel Noord-Amerika. Plaats: winkelcentrum Buytenwegh Hannie Schaftrode.

Meerzicht: 15.30 uur

Wijkwethouder Frank Speel geeft op bijzondere wijze het startsein voor een swingend Braziliaans Carnaval aan het Eesterwaard.

Oosterheem: 16.00 uur

Wethouder Bé Emmens ontsteekt het dagvuurwerk in aanwezigheid van een originele leeuwendans, waarmee de Aziatische Bazaar van die dag wordt afgesloten. Plaats: Puttershoekstraat.

Programma: klik hier www.zoetermeer.nl/wereldwijken voor het totale programma van die dag.