Provincie Antwerpen

Persbericht + oproep Provincie Antwerpen

---

Tuin der Mensen, een fusion voor verdraagzaamheid

---

Op 9 september herdenkt het district Deurne bevrijdingsdag maar dit jaar wordt het ook een feestdag voor verdraagzaamheid! Op initiatief van kunstenaarscollectief L'Anverre wordt er een veelzijdig evenement georganiseerd met de bedoeling om mensen te verenigen via een fusion van cultuur, dans en eten.

Te midden van het prachtige provinciale groendomein Rivierenhof is iedereen welkom om te genieten van: multidisciplinaire optredens: muziek, dans, performance, acrobatie, ... multiculinair buffet met verschillende wereldkeukens... multiculturele mensen van verschillende oorsprong, landen, culturen, religies, leeftijd, ... Iedereen met een warm hart voor verdraagzaamheid is welkom.

Langs de wandelpaden vertonen straatartiesten hun kunsten. Vanuit de kiosk klinken er muzikanten. Op het hoofdpodium van het Openluchttheater komen er van 's middags tot 's avonds multiculturele optredens die uiteindelijk samensmelten tot een grote jamsessie.

Dit evenement is op vrijwillige basis ontstaan (gratis toegang).

Datum: zondag 9 september
14u start
14u30 officiële opening door Ludo Helsen, gedeputeerde voor cultuur Provincie Antwerpen 0u einde

Locatie: Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne, Antwerpen Meer info: www.openluchttheater.be

Het is een initiatief van het kunstenaarscollectief L'Anverre. Met medewerking van Provincie Antwerpen en District Deurne.

Oproep: Uitvoerende artiesten die graag willen deelnemen kunnen contact opnemen met Sem via lanverre@telenet.be (liefst voor 17 juli). Hoed zetten voor vrijwillige bijdragen van omstaanders is toegestaan. Vrijwilligers voor hulp aan het buffet en voor andere taken zijn ook van harte welkom!