Bonnefanten Museum Maastricht


20 juli 2007

PETIT PARCOURS D'ART' IN HET BONNEFANTENMUSEUM

zondag 9 september, gratis entree

Tijdens Het Parcours is het Bonnefantenmuseum gratis te bezoeken en worden er de hele dag door allerlei activiteiten georganiseerd. Om 12.00 uur wordt er hoog van de toren geblazen' door ensembles van het Limburgs Symfonie Orkest vanaf het balkon van de 30 meter hoge Rossitoren. Aansluitend treedt naast het museum de (grote) fanfare van Richard Strauss op en om 12.30 uur kan men binnen op de beroemde trappen genieten van een fanfare van Gabriëli. Om 14.00 uur vindt de opening van de tentoonstelling Land of Crystal plaats van de Zwitserse kunstenares Mai-Thu Perret (1976, Genève) die met haar werk een nieuwe impuls aan de hedendaagse sculptuur geeft . Conservator Paula van den Bosch zal haar interviewen als inleiding op de tentoonstelling die iedereen daarna kan gaan bekijken. Tot slot zijn er de hele dag door kunstintermezzo's (korte rondleidingen) om het museum beter te leren kennen.

Behalve activiteiten in de eigen instellingen organiseren de cultuurpartners van Céramique (Bonnefantenmuseum - Centre Céramique
-Derlon Theater/Het Vervolg Nederlands Architectuurinstituut Maastricht) gezamenlijk een stempelwedstrijd met een fantastische hoofdprijs; een reischeque van EUR 200,- ter beschikking gesteld door Globe Reisburo Siam (Plein 1992). Door een ronde te maken langs deze vier instellingen kunnen bezoekers de stempels verzamelen. Meer info over deze actie ga naar www.bonnefanten.nl of bezoek de gezamenlijke stand op de informatiemarkt (Plein 1992).

Hier wordt een groot spektakel georganiseerd rondom Het rad van Céramique dat wordt omgetoverd tot een echt rad van fortuin waar vragen beantwoord moeten worden over de instellingen. Door van te voren in het museum deel te nemen aan één van de kunstintermezzo's passeren deze vragen de revue en maakt de bezoeker in de informatiestand grote kans allerlei culturele prijzen te winnen zoals vrijkaartjes voor voorstellingen, gratis bibliotheekabonnementen, vrijkaartjes NAi met gratis consumptie, museumjaarkaarten en nog veel meer.

Vaste prik iedere zondag om 11.30 uur en 14.00 uur, dus ook tijdens Het Parcours, zijn de gratis rondleidingen van vrijwilligers van de Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum. Zij nemen bezoekers mee onder het motto Bekijk het museum eens door de ogen van een vriend' en vertellen over de collectie oude en hedendaagse kunst en over het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi.
---

Voor informatie / beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de persafdeling van het Bonnefantenmuseum (di-vrij), Avenue Céramique 250, Postbus 1735, 6201 BS Maastricht.

Tel. +31 43 329 01 10, fax +31 43 329 01 99, Mirjam Stam: pressoffice@bonnefanten.nl, www.bonnefanten.nl