Gemeente Leiden

Datum | |8 september 2007 |

Bekendmaking uitslag fotowedstrijd lucht

Zondag 9 september maakt wethouder John Steegh (Milieu en Verkeer) om 12.00 uur op het Stadhuisplein de winnaars bekend van de fotowedstrijd met het thema 'lucht'.

In totaal hebben 25 inwoners van Leiden veertig foto's ingestuurd. De jury, bestaande uit Wim van der Vlugt (Gemeente Leiden), Bram van den Berg (Milieudienst West-Holland) en Marieke Schellart (GGD Hollands Midden) heeft gelet op thema, zeggingskracht en compositie.

Tijdens de autovrije zondag zijn alle foto's te bezichtigen in een fotoboek en de zes mooiste foto's worden geëxposeerd.

Twee maanden geleden is de fotowedstrijd uitgeschreven door de gemeente Leiden, GGD Hollands Midden en Milieudienst West-Holland in het kader van het project luchtkwaliteit. De zorg voor de luchtkwaliteit staat hoog in het vandaal van de gemeente Leiden. De gemeente Leiden neemt een aantal maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren boven op landelijke en provinciale maatregelen.

Deze aanvullende maatregelen zijn:
. Een schoon en zuinig gemeentelijk wagenpark; . vieze vrachtwagens de stad uit, deze maatregel van de gemeente Leiden sluit aan bij de landelijke convenant 'Stimulering schone vrachtauto's en milieuzonering'; . verkeersprestatie op locatie, bij nieuwe ruimtelijke plannen proberen niet-autoverkeer aantrekkelijker te maken; . het toepassen van de groene golf op doorgaande routes.

Daarnaast wil de gemeente haar inwoners bewuster maken van het effect van hun vervoerskeuze op luchtkwaliteit en wat zij onder andere nog meer kunnen doen, zoals het beperken van autoverkeer door meer de fiets of het openbaar vervoer te nemen, het Nieuwe Rijden (zuiniger rijden) en door schone auto's aan te schaffen.

Kijk voor meer informatie op www.leiden.nl/lucht


---