Virtuele handbikerace bij Rotterdam on Wheels


Gehandicapten kunnen nu vanuit rolstoel thuis online fitnessen en trainen

ROTTERDAM, 20070906 -- Op zondag 9 september 2007 zal in Rotterdam na de Fortis 1/2 Marathon Rotterdam de jubileumeditie (10e editie) van Rotterdam on Wheels van start gaan vanaf ca. 14.00 uur. Zowel valide sporters als sporters met een beperking zullen aan de start staan op de Coolsingel. Na de wedstrijd volgt in het het Hiltonhotel de prijsuitreiking en kunnen handbikers de strijd virtueel hervatten en revanche nemen op de internet-handbike. Een drietal i-handbikes staan opgesteld en de deelnemers zijn onder grote publieke belangstelling via een groot projectiescherm te volgen.

Een combinatie van bestaande technieken- virtual reality (game)software van Simultrainer en aangepaste fitnessapparaten- maakt het nu ook voor gehandicapten mogelijk om thuis virtueel te trainen. Je kiest je favoriete parcours en je kunt met of tegen je vrienden trainen en racen. Afhankelijk van de stijgingen en dalingen in het parcours regelt de software de rolweerstand. Alles wordt via de monitor van je pc of laptop weergegeven en omdat je bent aangesloten op het internet kun je direct met elkaar praten!

Waarom?
Omdat bestaande fitnesscentra niet of onvoldoende zijn aangepast voor de gehandicapten en omdat beweging voor deze doelgroep een extra positieve uitwerking heeft op hun toch al kwetsbare gezondheidstoestand.
Sommigen komen uit hun sociale isolement omdat men via dit internetgame zelf nieuwe vrienden kan maken en clubs kan oprichten.

Voor wie?
Voor iedereen die op elk moment thuis wil trainen, bij slecht weer of revalidatie. Voor jong en oud en van recreant tot topatleet die aan hun conditie willen werken. Of ter voorbereiding van een sportevenement, want alle relevante gegevens worden in de software nauwkeurig voor je bijgehouden.





Ingezonden persbericht