Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 9 juli 2007

t.a.v. de Kunstredactie

Laatste nominaties VSCD Mimeprijs 2007 bekend

Lotte van den Berg, René van 't Hof en Olivier Provily genomineerd

De mimejury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw directies heeft de laatste nominaties voor de VSCD Mimeprijs 2007 bekend gemaakt. De VSCD Mimeprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of groep die naar het inzicht van de jury de belangrijkste bijdrage (op het gebied van uitvoering, regie, choreografie etc.) heeft geleverd aan de mime in het afgelopen seizoen. Eerder dit jaar werd de productie While we were holding it together van LISA/Ivana Müller genomineerd. Dit betekent dat er in totaal vier genomineerden zijn voor de VSCD Mimeprijs 2007.

Genomineerd zijn:

Acteur René van 't Hof voor de invulling van zijn rol in 'Vallende Ster' van het Onafhankelijk Toneel (O.T.).

"René van 't Hof draagt deze voorstelling door subtiel te schakelen tussen de virtuositeit van een variété artiest en de desoriëntatie van een afasie patiënt." - aldus de jury.

Theatermaker Lotte van den Berg voor haar werk in het algemeen.

"Op rituele wijze weet Lotte van den Berg het persoonlijke en intermenselijke te benadrukken in haar werk. Vanuit haar invalshoek is theater een manier om elkaar echt te kunnen zien." - aldus de jury

Regisseur Olivier Provily voor zijn voorstelling 'Lichaam' bij Het Zuidelijk Toneel

"Controversiële voorstelling en consequent doordachte compositie met het

extreme gebruik van de ruimte als metafoor voor de onoverbrugbare afstand tussen mensen." - aldus de jury

Uitreiking tijdens het Gala van het Nederlands Theater

Op 9 september a.s. - de slotavond van theaterfestival TF - wordt de VSCD Mimeprijs 2007 uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam. Bij deze gelegenheid worden ook de VSCD Toneelprijzen en de winnaar van de Toneel Publieksprijs bekend gemaakt.

De jury
De jury van de VSCD Mimeprijs bestaat uit: Moos van den Broek (voorzitter), Floortje Bakkeren, Marijn van der Jagt en Jan Langedijk.

----------