ADO Den Haag

Den Haag, donderdag 12 juli 2007

ADO Den Haag medeorganisator Den Haag Right To Play Cup 2007

ADO Den Haag is medeorganisator van de Den Haag Right To Play Cup 2007, een voetbaltoernooi voor het bedrijfsleven, de overheid, maatschappelijke en internationale organisaties, scholen en particulieren. De opbrengst van het toernooi, dat op zondag 9 september aanstaande van 12.00 tot 19.00 uur plaatsheeft op het terrein van gastheer HSV Escamp, komt geheel ten goede aan een Right To Play-project in Mali.

De Den Haag Right To Play Cup 2007 wordt georganiseerd door HSV Escamp, ADO Den Haag, Right To Play, 2inspire en de gemeente Den Haag. Maximaal tweeëndertig teams strijden in een zes-tegen-zes voetbaltoernooi om de beker. Bovendien is het toernooi een ideale netwerkmogelijkheid; tijdens de Den Haag Right To Play Cup ontmoet je de hele stad.

ADO Den Haag is sinds 19 november 2006 ambassadeur van Right To Play. Vanuit deze rol spant de residentieclub zich in om voor Right To Play zoveel mogelijk geld in te zamelen en de boodschap van deze organisatie uit te dragen. Hierdoor wordt de naamsbekendheid van Right To Play vergroot en kan deze humanitaire organisatie haar doelen verwezenlijken.

Op initiatief van een aantal medewerkers van de gemeente Den Haag had op 27 augustus 2006 de eerste editie van de Den Haag Right To Play Cup plaats. Het door de gemeente Den Haag, ADO Den Haag en HSV Escamp georganiseerde toernooi met 24 deelnemers bracht in totaal tienduizend euro op voor Right To Play.

Deelname
Alle bedrijven, instellingen en inwoners van Den Haag worden uitgenodigd deel te nemen aan de Den Haag Right To Play Cup 2007. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 7750,-. Voor deelnemende welzijnsorganisaties geldt een aangepast tarief. De totale opbrengst gaat naar een Right To Play-project in Mali, waar de meest achtergestelde kinderen de mogelijkheid krijgen om te sporten en te spelen. Het inschrijfformulier is te downloaden op www.adodenhaag.nl. Na inschrijving ontvangt de deelnemer een ontvangstbevestiging en een factuur van Right To Play.

Informatie
Meer informatie over de Den Haag Right To Play Cup 2007 is te verkrijgen bij Ryan Spencer (06-42882322 / ryanjspencer@wanadoo.nl) en Olivia Ansenk (010-4472803 / olivia.ansenk@righttoplay.nl) of via sport.residentie.net.

Right To Play
Right To Play is een internationale humanitaire organisatie - opgericht door viervoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Johann Olav Koss - gedragenn door vrijwilligers en topsporters. De organisatie brengt sport- en spelprogramma's naar kinderen in achtergestelde gebieden. Waarom? Omdat met sport en spel een essentiële bijdrage kan worden geleverd aan de emotionele en sociale ontwikkeling van deze kinderen. Ieder kind heeft het recht om te spelen!

Meer informatie over Right To Play is te vinden op www.righttoplay.nl.

Specifieke informatie over het Right To Play-project in Mali is te vinden op www.righttoplaymali.ndebank.com.


Noot voor de redactie (

ADO Den Haag