Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Een beeldende boodschap van kinderen voor India.

Honderd vijftig kinderen uit Oirschot gaan exposeren in India. Op zondag 9 september gaan ze samen met kunstenaars van de mobiele expositie "Show Your hope" een schilderij maken waarbij het idee van het project, het thema hoop centraal staat. Het resultaat wordt getoond tijdens de speciale mobiele expositie die de organisator gedurende de reis naar India hiervoor heeft ingericht. Werken van kinderen uit India zullen in kader van deze culturele uitwisseling in 2008 in Oirschot te zien zijn.

Het idee achter "Show Your Hope" is om kunstenaars over de gehele wereld beeldend te laten reageren op culturele en maatschappelijke vragen. Het artistieke resultaat wordt getoond op de daarvoor speciaal ingerichte gele vrachtwagens waarmee al vele reizen zijn ondernomen. Gedurende de reis worden talloze events georganiseerd waarbij op een interactieve wijze de aandacht van het publiek wordt getrokken en lokale kunstenaars wordt gevraagd een wit paneel te beschilderen.

Momenteel maakt de expositie "Show Your Hope" deel uit van de tentoonstelling Beeldvorming welke tot 16 september te zien is. Gezien de grote belangstelling, vooral vanuit de basisscholen, ontstond het idee om samen met kinderen een beeldende boodschap te maken welke te zien zal zijn op de eerstvolgende reis naar India begin volgend jaar. Martin Voorbij van "Show Your Hope" hierover: "Ik ben erg benieuwd hoe de kinderen dit gaan visualiseren. Kinderen zullen de boodschap op een geheel eigen wijze verpakken wat een verrassende uitwerken zal hebben op het Indiase publiek.

Zondag 9 september zal de pastorietuin van de St. Petruskerk een groot atelier zijn. Via de scholen zijn er 150 kinderen geselecteerd. De kinderen hebben in de klas al het nodige vernomen over het project. Om 13.00 uur begint een daverende en leerzame show waar medewerkers van "Show Your Hope" de kinderen leren hoe zij een boodschap kunnen vormen en verpakken. Om 14.30 uur gaan ze zelf aan de slag daar waar nodig geassisteerd door kunstenaars. Rond de klok van 17.00 uur worden de werken door de kinderen naar de kerk gebracht waar ze in de week daarna te bezichtigen zijn. Cilian Vinke, de verantwoordelijke voor educatie binnen Beeldvorming: "In overleg met de enthousiaste basisscholen in de gemeente Oirschot hebben we gekozen voor de kinderen uit de groepen 6 en 7. We denken dat kinderen uit deze groepen nog onbevangen zijn maar de essentie van het project begrijpen. Hier verwachten we dan ook de grootste 'output'.

Broertjes, zusjes, ouders, opa's en oma's en andere belangstellende kunnen zaterdagmiddag de voorstelling van "Show Your Hope" in de pastorietuin bijwonen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht