Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Explicateurs, stadswandeling en schrijfcafé tijdens het Utrecht Uitfeest

zondag 9 september

Het Louis Hartlooper Complex opent een nieuw cultureel seizoen met een oude traditie: op 9 september leiden echte explicateurs stomme films in tijdens het Utrecht Uitfeest! Deze explicaties refereren aan de jaren tien, toen populaire explicateurs filmbeelden zonder geluid aan het publiek verklaarden. Het optreden van de moderne explicateurs past in de traditie van Louis Hartlooper, één van de beroemdste explicateurs van Nederland.

Geïnspireerd door Laurel and Hardy, Buster Keaton en Charlie Chaplin nodigen zij bezoekers van het plein Ledig Erf op toepasselijke wijze uit: doorlopend zijn echte filmklassiekers te bezoeken. Maak ook tijdens het Uitfeest kennis met het Schrijfcafé, een plek voor iedereen die van schrijven houdt! Ter inspiratie geeft stadsgids Eefje Hengst eerst een korte stadswandeling rondom het Ledig Erf. In het aansluitende Schrijfcafé geeft schrijfdocente Nanda Huneman speelse schrijfoefeningen om de opgedane indrukken te verwoorden.

Het Utrecht Uitfeest, dat deze dag zijn tienjarig jubileum viert, is de jaarlijkse opening van het Utrechtse culturele seizoen. 110 culturele instellingen openen hun deuren voor onder andere concerten, voorstellingen en workshops om zo te laten zien wat het komende seizoen voor moois in petto heeft. Er is van alles te beleven op pleinen, parken en zelfs bruggen; alles is gratis toegankelijk.

Zondag 9 september, filmvoorstellingen om 12.00, 14.00 en 16.00 uur (filmtitels worden nader bekend gemaakt op www.hartlooper.nl). Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren: 030-2320450.
Toegang vrij.
Voor meer informatie, zie www.uitfeest.nl.

Bij voorbaat dank voor plaatsing van dit evenement.

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl